15.000-20.000 TL bandında ekran kartsız sistem toplama

Bütçe
15000

Tevfik Çakır

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, başlıkta belirttiğim üzere ekran kartı harici bir sistem toplamak istiyorum anakart, işlemci, RAM ve M.2 SSD olacak şekilde kasam ATX model.

Sistemler hakkında pek bir bilgim olmadığı için yaptığım araştırmalarda bayağı bir kafa karışıklığı yaşadım parçaların uyumu olsun vereceği performans olsun. Sistemi oyunlardan ziyade 3D modelleme uygulamaları için toplamak istiyorum.

3D modellemeler için GPU önemli ama hocam, Daz 3D vs. kullanacaksanız Nvidia IRAY teknolojisi gerçekten kritik. Tabii ki siz bilirsiniz ama 20.000TL civarına RTX 4060'lı sistemler bakabilirsiniz. Aynı zamanda eğer ekran kartsız olmasında kararlıysanız Ryzen 7 8700G'li APU bir sistem toplayıp sonrasında belki para biriktirip çok daha güçlü bir kart takabilirsiniz. Hem o şekilde alacağınız herhangi bir ekran kartlı sistemden çok daha güçlü bir işlemci almış olursunuz, sonrasında da daha güçlü bir kart takarsınız. Hem öncesinde APU sistemde Radeon 780M'i denersiniz, belki bir bakarsınız ekran kartına ihtiyaç duymadan sizi götürebiliyor. Arkadaş RTX 2080 Super'i olmasına rağmen "it kinda chokes on renders I do sometimes" demiş. (Örnek render)

Unutmadan, bütçenizi 20.000TL'nin sınırlarına zorlamadan 15K-20K aralığında kalmak istiyorsanız APU olarak Ryzen 5 8600G'li bir sistem (örneğin, yalnız alacaksanız kasasını mutlaka Vento olanla değiştirin) alabilirsiniz. Daha 17K falan yapıyor, RAM'inizi 32GB'a yükseltebilirsiniz. Bu bütçede RTX kartlı düzgün hiç sistem yok, AMD kartlar da 3D render alma konusunda Nvidia kartların çok gerisinde. Yani 20.000TL'nin üstünü zorlamadan bu aralıkta kalmak istiyorsanız R5 8600G APU tercih edip sonradan verimine göre ekran kartı takmanız daha mantıklı. [Eğer zorlayabilirseniz ve 23K civarlarına çıkabilirseniz aynı sisteme Ryzen 7 8700G ve 32GB Ram seçebilirsiniz, sadece 21K'ya çıkabilirim diyorsanız da 16GB Ram + Ryzen 7 8700G yapın]

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı