Hocam konuda da belirttim, tekli ekran kartlarının ya stoğu ya da satışı olmadığından parça parça toplamak biraz zor oluyor.Kendiniz toplasanız daha uyguna gelebilir.
Hocam yorumunuz için teşekkürler, kasayı rasgele seçmiştim, eğer işimi görecekse ve hava akışı iyiyse dediğiniz modeli ekleyebilirim, bellekleri de sadece 200 lira farkla 32gb yapabildiğim için yaptım, işlemcim 3200hz desteklediği için daha yüksek frekansları düşünmemiştim.Sinerji Ultimate güzel ama kasayı 220T yerine Ranker Cygnus V2'yi seçin. Çünkü 220T'nin önü kapalı, ısınma sorunu yaşayabilirsiniz. Ayrıca içi de dardır.
(Ya da bütçe yeterse üst seviye bir kasa olan iCUE 465X'i de alabilirsiniz. İçi de ferahtır.)
Ranker Sinerji'nin markasıdır. Kasa kalitesi ortalamadır.
Wi-Fi şart değilse anakartı B550 Tomahawk olarak değiştirin. En iyi 2. B550 çipsetli anakarttır.
Güç kaynağını XPG Core Reactor seçin. A sınıfı bir PSU'dur.
Render almayacaksanız 32GB bellek gereksiz olur. Onun yerine HyperX Fury RGB 3600MHZ bellekleri seçin.
Monitör olarak LG 27GN800-B alın derim. Piyasadaki en iyi IPS panele sahip 2K monitörlerden birisidir.
Seçtiğiniz AOC giriş seviyesidir.
Sıvı soğutucu olarak kendi kullandığım Silverstone PF240'ı tavsiye ederim. Tam bir F/P ürünüdür.
Hocam şöyle ki geçmişte de olduğu gibi stoklar yenilense dahi fiyatların düşmeme ihtimali var ayrıca kur dalgalanmalarından dolayı şu an bu fiyata alabileceğim bir bilgisayarı 2 hafta sonra belki de 500 - 1000 lira daha pahalı bulacağım o nedenle biraz acele etmek istiyorum.Size önerim stok beklemeniz olacak bu fiyata 5600X, 3080 sistem toplanır.
Tomahawk anakart 5100MHZ'ye kadar bellek frekansı destekliyor. Tabii ki ideal hız şuanda 3600MHZ. 5600X işlemcisi ile anakartınızın desteklediği bellek frekanslarına çıkabilirsiniz. Dediğim gibi tavsiyem 3600MHZ'de kullanmanızdır. Bunun üstünde stabilite sorunları olabiliyor. BIOS'tan ince ayar yaparak uğraşmak gerekiyor.Hocam yorumunuz için teşekkürler, kasayı rasgele seçmiştim, eğer işimi görecekse ve hava akışı iyiyse dediğiniz modeli ekleyebilirim, bellekleri de sadece 200 lira farkla 32gb yapabildiğim için yaptım, işlemcim 3200hz desteklediği için daha yüksek frekansları düşünmemiştim.
Hocam sormak istediğim şuydu, işlemcinin bellek türleri kısmında ddr4 3200 mhz yazmakta, anakart oc özelliği ile birlikte 5100mhz'e çıkıyor fakat burda sınırlayıcı etken anakart mı işlemci mi onun hakkında bir bilgim yok ve cl16-cl18 arasında o kadar çok fark olur mu?Tomahawk anakart 5100MHZ'ye kadar bellek frekansı destekliyor. Tabii ki ideal hız şuanda 3600MHZ. 5600X işlemcisi ile anakartınızın desteklediği bellek frekanslarına çıkabilirsiniz. Dediğim gibi tavsiyem 3600MHZ'de kullanmanızdır. Bunun üstünde stabilite sorunları olabiliyor. BIOS'tan ince ayar yaparak uğraşmak gerekiyor.
2x8 GB HyperX Fury RGB 3600MHZ ile 32GB bellekler arasında 620₺ oynuyor. Fazladan bellek kapasitesi size oyunlarda bir şey katmaz. Ama fazladan çalışma frekansı katar. Zaten 16GB bellek oyunlarda rahatlıkla yetiyor.
Cyngnus V2 kasada ısınma sorunu yaşamazsınız. Uygun fiyatlı bir kasadır. İşinizi görür. Tabii iCUE 465X kasa görüntü ve kalite olarak daha üstün ama +726₺'ye bence değmez.
Ben olsam kasaya vereceğim +726₺'yi monitöre verirdim. (Bütçe yetemezse AOC de alınabilir ama monitör bir kere alınan bir şey.)