15.000 TL APU sistem önerisi

Bütçe
15.000

Wardom

Hectopat
Yer
İstanbul
Ofis için APU sistem almayı düşünüyoruz.
Önerdiğiniz sistemler varsa link atabilir misiniz?
Özelleştirilmesi gerekiyorsa da neyin değişmesi gerektiğini de belirtebilirseniz sevinirim.
RGB kontrolcülü olabilir ışığı kapatmak için.

Son düzenleme:

Sistemi bu şekilde düzenleyip alabilirsiniz. 15klara çıkmaya gerek yok. 5600G güçlü bir işlemci her türlü konuyla başa çıkacaktır. Ekstra olarak LoL, CS, Valorant gibi oyunları da rahat oynarsınız.

Dosya Ekleri

• 1718003971402.png
    113,7 KB · Görüntüleme: 42

Genelde bu öneriliyor. Fakat kasanın güç kaynağı düşük. İleride ekran kartı takmak istesem yetmeme gibi bir problem olur mu? Ayriyeten bir de ssd de ne kadar kaliteli bilemiyorum.

Genelde bu öneriliyor. Fakat kasanın güç kaynağı düşük. İleride ekran kartı takmak istesem yetmeme gibi bir problem olur mu? Ayrıyeten bir de SSD de ne kadar kaliteli bilemiyorum.

Düzgün bir marka oldugu için, 450W ı 80+ verimliligede sahip oldugu için ileride 2060,3060 gibi güçlü kartlar taksanda güç yönünden sıkıntı çekecegini düşünmüyorum. 5600G zaten 65W TDP'ye sahip bir işlemci. O sistem limit diyebilecegimiz 3060 takarsan dahi Max 300-350W arası çeker.

He o zaman iyiymiş.
Ben daha yüksek bir oran bekliyordum eminsiniz değil mi?

He o zaman iyiymiş.
Ben daha yüksek bir oran bekliyordum eminsiniz değil mi?

Dostum kendinde araştırabilirsin. Senin işlemci 65W TDP'ye sahip. APU sistemler genel olarak ekran kartsız tam güçte 180-200W civarı güç çekiyor. Senin sisteme takabilecegin Max ekran kartı olan 3060 da zaten oyunlarda 130-140W civarı çekiyor. ASUS kaliteli bir marka oldugu için 80+ verimlilikle beraber senin toplam 340W ı rahat besleyecegini düşünüyroum. Zaten 3060 senin sistem için üst limit diyebilirim. 2060 takarsan sıkıntı yaşam ihtimalin imkansıza yaklaşır.

Bu sistemi almak sizce daha mı mantıklı olur? Anakart ve SSD'yi değiştireceğim bir tek.

@DeliDivane beğenmeme sebebiniz nedir?
Kıyas videolarında daha iyi çünkü.

Son düzenleme:
Bu sistemi almak sizce daha mı mantıklı olur? Anakart ve SSD'yi değiştireceğim bir tek.

@DeliDivane beğenmeme sebebiniz nedir?
Kıyas videolarında daha iyi çünkü.

Ofis bilgisayarı diye konu açtınız 15 yerine 10kya sizin gereksinimlerinizi karşılayacak sistem attım. Bence ofis programları için bu aradaki 4K fiyat farkını vermeye değmez. İlle arada yüksek sistem gereksinimli oyunda oynarım diyorsanız, alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…