15.000 TL dizüstü bilgisayar tavsiyesi

Bütçe
15000
Bir ay önce Lenovo Gaming 3 aldım çok memnunum.
Hayırlı olsun hocam ama ekran kartına ihtiyacım yok onun yerine özellikleri biraz daha iyileştirebilir miyim diye düşündüm ama, gaming laptoplar da mantıklı gibi geliyor, sonuçta her bakımdan iyiler

Air M1'den uzak dur şimdilik. Yazılım geliştireceğim diyorsun. Sıkıntı çıkarabilir. Ben olsam buna 8 GB daha RAM atar öyle alırdım. Çok uyguna geliyor. 3050 Ti için. (12.700TL) (Acer Aspire Gaming 7 Ryzen 5 5500u 8 GB 512 GB SSD RTX3050 Ti 144Hz 15.6) Aslında şarj girişinin fanın yanına konumlandırılmasını sevmedim. Sıcaklıktan şarj girişi bozulabilir. Ekran kartı 60W demiş birisi. Genel olarak alınabilir bence. Attıklarında harici ekran kartı yoktu. Oyun yapmak veya Yapay Zeka yazılımları geliştirmek istersen ileride sıkıntı yaşarsın. (Keras, TensorFlow vb.) Dahili ekran kartına çok güvenme.

Son düzenleme:
Bu laptop 100 adet 14999tlden satıldı. Belki yine kampanyaya girer.
@Eyüphan KAYA sizin yerinizde olsam hepsiburada linklerini attığınız ilk 3 laptobu kesinlikle almam. Hepsi APU işlemcili (ekran kartı olmayan) laptoplar, office işleri ve sosyal medya için yeterlidir ama oyun ve tasarım programı gibi şeyler için çok yeterli değildir. Bu fiyat bandında İçinde G harfi geçen işlemcili ekran kartsız modeller almanızı tavsiye etmem.
Macbook Air kesinlikle kötü bir fikir değil ama laptobu ne için kullanacağınız da çok önemli. Mesela Macbook Airde pildeki performans ve enerji kablosu takılı şekilde performans yok ve çok uzun süre batarya iş görüyor. Çoğu ekran kartlı laptopta kablolu enerjiye takılıyken gerçek performans verebiliyor, batarya kullanım durumunda performans %50ye kadar kırpılıyor...

Ofis işleri ve sosyal medya dediğiniz kullanım senaryosu ile tasarım, kurgu, oyun geliştirme vs. dediğiniz kullanım senaryosu arasında çok ciddi başka kullanım alanları da var. Özellikle ilk sınıf için 2022'de bile 4 GB RAM, güncellenen Celeron, Pentium serisi işlemciler ve dahili grafik birimleri yeterli olabilir zaten. Yazılım geliştirme için ise güncel bir CPU, minimum 16 GB RAM çok büyük çoğunlukla yeterlidir, GTX ve RTX ekran kartı ihtiyacı yoktur. Yani özetle hafiflik, uzun pil süresi-az güç gereksinimi, bahsettiğim gibi donanım sağlayan bir Ultrabook yeterlidir, oyun bilgisayarına ihtiyaç yok.

Çok spesifik alanlarda harici GPU ihtiyacı vardır ki zaten ilgili alanlarda çalışmak için alacak olanlar gereksinimleri biliyordur, arkadaş GPU ihtiyacım yok demiş zaten. Böyle olmasa en iyi programlama bilgisayarları ilgili serilerden ekran kartı bulundurmayan Macbooklar, Dell XPS, Thinkpad, Surface, HP'nin bazı serileri vs. gibi Ultrabooklar olmazdı.

Ek olarak GPU'dan bahsetmek gerekirse, güncel dahili grafikler de epey gelişmiş durumda bu arada, hem grafik tabanlı işler yapılabilir hem de oyun oynanabilir duruma gelindi. Oyun konusunda AAA olmadıkça casual bir oyuncunun oynayacağı çoğu oyun oynanabilir durumda artık dahili grafiklerle. Fakat özellikle Ultrabooklar harici ekran kartsız modeller olduğu için ve bu cihazlar soğutmasıyla vs. oyun oynamak için tasarlanmadığı için zaten yoğun bir oyun kullanımı yapılmamalı. Ama en azından dahili grafik birimleri GTX serisinin 1050-1050 Ti- 1650 Max Q vs. seviyesine ulaşmış durumda olacak 2022 itibariyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…