• Seçtiğiniz ekran kartları +4000 TL ediyor. 3200 TL'ye aynı performansı verecek ekran kartları var. Örnek:
EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 GAMING - Ekran Kartı - PCI GDDR5X
• SSHD önermiyoruz. 1 TB HDD'nin 8 GB'ı SSD. Sonra da ekstradan 512 GB SSD koymuşsunuz. Eee, ben ne anladım bu işten? Bu sisteme çok rahat 3 TB HDD ve 500 GB SSD eklenebilir.
• Güç kaynakları çok fazla. 80+Bronze 1000 W? 80+Platinium 1200 W? Hocam, arkadaş 3'lü SLI yapmayacak. Kaliteli bir 650-700 W gayet iyi iş görecektir.
• İşlemci soğutucu sıvı soğutma ancak LGA 2066'yı desteklediği yazmıyor. Zaten OC yapılmayacaksa kesinlikle gereksiz.
• İşlemci ve anakarta gereksiz derecede masraf yapılmış. Ryzen 7 1700 ile 400-600 TL'lik bir anakart gayet iyi iş görecektir. Performans olarak bir fark olmayacaktır.
İlk olarak artık her şeye ''FEPESE'' gözüyle bakmayın.Soğutucunun LGA 2066 desteği var hatta pc hocasıda buna yakın bir sistem toplamıştı hatta aynı soğutucuyu kullanmış şimdi bakım.
İntel olsun dediği için dizdim giriş seviye ve orta seviyede bende amd tarafındayım fps bir intelin i3-i5 gidiyor bir ryzen gidiyor ama ryzen r3-r5 serisi verdiği şeyler daha fazla hemde daha düşük elektrikle çalışıyor ülkemizde elektrik pahalı(pahalı diyorsun ama 1200-1000 w güç kaynağı kullanıyorsun diyeceksiniz bende ge force 6-7 ay sonra 2000 serisinin ve titan x çıkacağını ve şuan sistemin 700 w yeteceğini söylüyorsunuz ama 6-7 ay sonra yetmeyecek anakart 3 tane ekran kartı takılabiliyorken 700 w bence az gelir.
Ama i7 7700 k önersem render yapacağı için r7 1800x önerseniz haklısınız derim ama i9 7900 x 10 çekirdekli bir işlemci(herkesin kafasında aynı şey render=çekirdek sayısı haklısınız ama amdnin 16 çekirdekli işlemcisi intelin 10 çekirdekli işlemcisinden oyunlarda daha düşük fps alıyor ve intel 8 serisiyle 4 çekirdeği birden 4.2 tek çekirdeğide 4.5 hızına getirecek teknolojiden bahsediyor ve %40 performans artışından bahsediyor ve 2018 2 yarısına kadar bekleye bilir o zamanda i7 8800 k öneririm intel dediklerini yaparsa 8 nesil intel çıksa da i9 serisinde değişiklik göreceğimizi sanmam x serisi anakartlarda 3 senede bir değişen bir seridir ve uzun süre kullanacaktır.Ama anakart 2 ssd desteklediği için harddisk yerine 2 ssd kullanabilir yada hdd 3 tb kullanabilir bu kullanıcın kullanım alanına göre değişir bence.
Ekran kartı olmuşken en iyisi olsun dedim minimum:5 maksimumda:30 fps fark yapar o konuda haklısınız hatta alternatif ekran kartına ekleyeyim.
İşlemci için de soğutucu önerdiniz mi tamamdır.Eki Görüntüle 256284
Kalan paraylada git ekipman yada monitör al. Bana kalırsa bu bütçeye HDD koymak saçmalık.
İlk olarak artık her şeye ''FEPESE'' gözüyle bakmayın.
İkinci olarak artık her çıkan yeni teknolojide güç tüketimi artmıyor azalıyor.
Buna göre bir sistem toplarsan çok daha mantıklı olur.
Eki Görüntüle 256284
Kalan paraylada git ekipman yada monitör al. Bana kalırsa bu bütçeye HDD koymak saçmalık.
İlk olarak artık her şeye ''FEPESE'' gözüyle bakmayın.
İkinci olarak artık her çıkan yeni teknolojide güç tüketimi artmıyor azalıyor.
Buna göre bir sistem toplarsan çok daha mantıklı olur.
1800x'e üst düzey hangi soğutucuyu önerirsiniz?Evet o anakartın M2 desteği var.
Haklısınız onu unutmuşum.
1800x e üst düzey hangi soğutucuyu önerirsiniz?
Kusura bakmayın fikrimi belirtmek istiyorum. Bence 15bin TL bir sistem dizmek israftan başka birşey değil. R5 1600 GTX 1070'li bir sistem sizi gayet sevindirecek ayrıca geri kalacak olan 8-9 bin TL ise sizin yanınıza kalacak. 8-9 bin TL az değil benim babamın 2 aylık maaşı. Kolay kazanılmıyor bu paralar. Paranızı nasıl kullanacağınızı ben söyleyemem ama o bilgisayar bulaşık yıkayacak mı çamaşır yıkayacak mı ütü yapacak mı yemek yapacak mı? 6 yıldır biriktirdiğimiz parayı bence böyle birşey için harcamayın anladığım kadarıyla aileniz zengin de değil. 15 bin liralık bilgisayar karşısında sivilceli bir ergen olacağınıza (yaşınız 18'den küçük herhalde büyükse daha kötü) 6 bin liralık bir bilgisayarda oyunumu oynarım gerisiyle ile de arkadaş çevresi yaparım sevgili yaparım hayatımı uzun süre doya doya harcarım.Arkadaşlar 15,000TL belli bir miktarım var ve en fazla üstüne 500TL daha koyabilirim. Neredeyse 6-7 senedir biriktirdiğim para. PC'nin içinde oyun odaklı parçalar olursa çok sevinirim. YouTube için render yapacağım onun için parçalar dediğim gibi çok önemli, monitör dahil değildir. İçinde özellikle istediğim GTX 1080Ti veya 2 tane GTX 1080. İşlemciye daha karar veremedim. Bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden yardım eden etmeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
Kusura bakmayın fikrimi belirtmek istiyorum. Bence 15bin TL bir sistem dizmek israftan başka birşey değil. R5 1600 GTX 1070'li bir sistem sizi gayet sevindirecek ayrıca geri kalacak olan 8-9 bin TL ise sizin yanınıza kalacak. 8-9 bin TL az değil benim babamın 2 aylık maaşı. Kolay kazanılmıyor bu paralar. Paranızı nasıl kullanacağınızı ben söyleyemem ama o bilgisayar bulaşık yıkayacak mı çamaşır yıkayacak mı ütü yapacak mı yemek yapacak mı? 6 yıldır biriktirdiğimiz parayı bence böyle birşey için harcamayın anladığım kadarıyla aileniz zengin de değil. 15 bin liralık bilgisayar karşısında sivilceli bir ergen olacağınıza (yaşınız 18'den küçük herhalde büyükse daha kötü) 6 bin liralık bir bilgisayarda oyunumu oynarım gerisiyle ile de arkadaş çevresi yaparım sevgili yaparım hayatımı uzun süre doya doya harcarım.
Herşey gönlünüzce olsun.