15.000 TL R5 3600 sistemi yükseltme

Merhaba,

Mevcut sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
  • İşlemci soğutucusu: Arctic Freezer 34 eSports DUO
  • Anakart: ASUS TUF B450-PRO
  • Ekran kartı: MSI GeForce GTX1660Ti ARMOR 6G OC GDDR6
  • RAM: Crucial 2x8GB Ballistix Sport LT DDR4 3200Mhz
  • SSD: OCZ 480GB ve Samsung EVO 860 500GB
  • HDD: WD Blue 1 TB ve Barracuda 2TB
  • Kasa: MasterBox Lite 5 600W 80+
  • Fan: 1 adet 120mm Arctic P12 (egzoz işlevinde) & 3 adet 120 mm CM Kırmızı LED (Kasanın kendi fanlarıdır.)
Sistemimi özellikle kasadan ve PSU'dan başlayarak uzun vadeli olacak şekilde yükseltmek istiyorum ve bu konuda sizin önerilerinizi almak istiyorum. Render vs. işlemi yapmıyorum bu arada.

Dip not: Ekran kartımı henüz değiştirmeyeceğim, zaten çip krizinden ötürü stoklarda henüz bulunmuyor veya saçma sapan fiyatlarla sunuluyor ama dilerseniz önerebilirsiniz. Depolama konusuna gelirsek yeterli olduğunu düşünüyorum ama yine de önerebilirsiniz.

Kasa ve Psu değiştir başka birşey için para harcamana gerek yok ekran kartını değiştirmeyeceksen sistemin yeterince iyi. Boş yere para harcama derim.

Kasa olarak 5000D, P500A, Lancool II yoluna gidilebilir. Güç kaynağı olarak 650W gold ve modüler iyi gider. Bu Strix olur, Core Reactor olur, MSI MPG olur hangisi uygunsa ona öncelik verilir. Bu kısma tahmini 2500 TL civarı harcasak kalan parçalarda yalnız işlemci ve ekran kartı iş görür diyorum. 5600X ile 6600 XT/3060 Ti mevcut sisteminin üzerine güzel performans artışı sağlayacaktır.

Depolama kısmı bana da şimdilik yeterli geliyor. Dilersen kaliteli bir NVMe alıp M.2 yuvasına yapıştırabilirsin yer fazlalığı da olmaz.

Selamlar, ben corsair 5000D ve 750w High Power gd+ Gold 80+ bir psu aldım. Bu markayı baya önerdiler. Siz de bakabilirsiniz. Kasa 1100 psu ise 850 liraya geldi. İndirim oluyor takip ederseniz mutlaka bulursunuz.

İlginiz için teşekkür ediyorum. Şimdilik bunları alacağım.

İlerleyen zamanlarda ise 5600X ile 6600 XT/3060 Ti sistemini stok ve fiyat durumuna göre alacağım.

Tamamdır. Güzel parçalar bunlar güç kaynağında Core Reactor'un de sleeve kablolu olması bir artı. Strix de böyleyken maalesef MPG düz ince kablolu çıkıyor. O da hoş bir görüntü sağlamıyor.

Tamamdır. Güzel parçalar bunlar güç kaynağında Core Reactor'un de sleeve kablolu olması bir artı. Strix de böyleyken maalesef MPG düz ince kablolu çıkıyor. O da hoş bir görüntü sağlamıyor.
Emeğiniz için çok teşekkür ediyorum hocam, birkaç güne sipariş verecek olup fırsatım olursa inceleme konusu açmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…