15.000 TL sistem toplama önerisi

Bütçe
15k elimde var

cihat meler

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle amacımı söyleyeyim bende hazır bir sistem var ama onu parça parça upgrade ederek 2. bir kasa oluşturmak istiyorum.

ASRock B650M Pro RS aldım genel olarak M.2 slotu için bu seçimi yaptım. [iade edebilir (7 k ya aldım) daha iyi bir öneri çıkarsa]
2TB Kingston Renegade aldım (iade edilebilir 5700-5800e aldım) 4070 Dual bir ekran kartı var 2X 16 GB RAM var bununlar ilgilide 2X 32 GB RAM almak istiyorum çünkü normal kullanımda internette gezerken bile 13GB kullanıyor 64 GB olması daha iyi olur, rahat olur gibime geliyor. İşlemci de 5 7600 bu ekran kartı ve anakarta (eğer değişmezse) daha iyi uyabilecek bir işlemci varsa onu yoksa aynısını veya 5 7500F almayı düşünüyorum. Diğer PC'de ekran kartı olmayacak babam için sadece nette gezinir eski oyunlar oynar genelde.

Benden kalan 2X 16 GB RAM'lar ve 1 TB M.2 ona yetecektir diye düşünüyorum. Şu an geniş ferah yaz da geliyor malum soğutma için güzel bir kasa ve 360mm sıvı soğutma veya o performansı verecek bir hava soğutma istiyorum. Sıvı soğutmam var 240mm ama 360mm olunca sanki işlemcinin ömrü uzar ya da kaliteli bir hava soğutma ile bu şekilde olur diye düşünüyorum. Bütçe konusunda F/P olacak parasına değecek her şeyi alırım. Bu ay olmaz diğer ay olur önemli değil yeter ki ne alacağımı kararlaştırıp onu takip edeyim, amacım belli olsun.

@YüzbaşıJohnPrice @efebatiin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…