2K çözünürlükte, 15.000 TL bütçe ile 144 ve üzeri Hertz'e sahip monitör arıyorum. 27 inç olsun daha büyük istemiyorum. Panel olarak IPS uygundur.
Biraz araştırma sonucu birkaç monitör buldum:
1) ASUS ROG STRIX XG27ACS (https://www.hepsiburada.com/asus-ro...sync-fast-ips-gaming-monitor-p-HBCV00006C31UV)
En çok beğendiğim model bu oldu, tasarımı da güzel (ayakları vs.). Ama internette araştırma sonucu öğrendiğim bilgi şöyle: Monitör kapandıktan sonra cızırtı coil whine gibi bir ses geliyormuş. Bu sorun herkeste var mı bilmiyorum. Ayrıca biraz sorunlu bir modelmiş internette bazı sorunlu videoları var.
Tasarımı ROG STRIX kadar iyi değil ve daha az yorumu var internette o yüzden pek bilgim yok.
Ek olarak G-Sync'ya da en azından FreeSync olmasını istiyorum, HDR bonustur olsa güzel olur. Aslında bu 3 monitörden birini kullananlar yorum yazarsa ve deneyimlerini paylaşırsa daha güzel olur gibi. Teşekkürler.
Panel bilgisi BOE markasına ait ME270QHM-NF1 panelini kullanıyor. Bu panel oxide tft panel yapısına sahip, çoğu monitör a-si tft panel kullanır. Oxide tft daha kaliteli bileşenlerden oluşur, güç tüketimi daha düşüktür vs üst seviye modellerde kullanılan bir panel türü. Kendinden 240hz bir panel...
www.technopat.net
Dell o fiyata kazık.
AQM1A paneli iyi değil.
ACS o fiyata ROG diye satıyorlar paneli T80 Sonic ile aynı. Malzeme kalitesi olarak ancak ROG daha iyi tabii.
Bu monitörün panel bilgisi PC hocası tarafından paylaşılmıştı ama detaylı incelemesini göremediğim için yorum yapamıyordum. Panel modeli BOE markasına ait MV270QHM-NF5 modeli. Bu panelde kullanılan arka aydınlatma panele tümleşik, arka aydınlatması panele tümleşik olan modeller çok yakın...
Herkese güzel yorumları için teşekkür ederim, hala araştırıyorum ama yorumlarınız sayesinde ASUS TUF Gaming VG27AQML1A modelini ilk sıraya yükselttim yani satın alırsam muhtemelen bu olacak.
Tekrar teşekkürler, bu monitörleri kullananlar deneyimlerini yazarsa tadından yenmez.