15.000 TL'ye 32" 2K monitör önerisi

Bütçe
15.000
Kral IPS panelden uzak durma sebebim gözlerimi biraz yoruyor bir de VA da siyahlar daha iyi gibi kararsız kaldım. Bir de epeyde bu monitörden hafif daha yüksek puanlı bu monitör gibi monitör var gözleri nasıl yoruyor mu?

Dostum gözlerini yormayacak şekilde ayarlayabilirsin. Şöyle bir benzetme yaparak örnek vereyim. Sen çok hız yapan bir adam değilsin ama iyide bir araba alacaksın. Aldığın araba 500 beygir olsun sen istediğinde ayağının altında o beygirler bekliyor olacak. Bu monitorude alıp parlaklığını kısar kontrastini düşük tutar yine kullanırsın ama renklerden feragat etmezsin. İstediğinde de ayarları fulleyip gözlerini eglendirirsin.

Kral LG UltraGear almaya karar verdim ama şimdi aklıma takılan 2 seçenek var 750-B versiyonu var bir de 850-B görünür de sadece Hz farkı gözüküyor 850-B alsam OC yapmam sanırım. 850-B de orijinal 165 hzymiş. OC yapmayı pek sevmiyorum. O sebeple 750-B mi alsam 11900'e. Farkı olur mu?

Arada sadece iki fark var. Biri dediğin gibi Hz farkı diğeriyse nano IPS denen LG'nin panele uyguladığı renkleri daha da canlilastiran güzelleştiren bir ekleme. Ha şimdi ben 750'yi hiç deneyim etmedim arada ne kadar fark vardır bilmiyorum.

Şimdi 750 de renk gamı düşükmüş. 83b versiyonu ile 850 versiyonu arasındtım 750'yi eledim.

Şimdi 750 de renk gamı düşükmüş. 83b versiyonu ile 850 versiyonu arasındtım 750'yi eledim.

Kral sence 83b mi 850b mi teknik olarak özellik farkı yok gibi.

Son düzenleme:
2K, 32 inç monitör önerisi. Fiyat maksimum 15 bin TL. Panel tipi TN olmasın. Göz yormasın istiyorum. Renk genişliği fazla olsun. IPS gözleri fazla yoruyor.
8 k ya samsung m7 43 inç 4k Monitör alabilirsin ben kullanıyorum alırken çok göz yorar demişlerdi uzun süreli 5 10 saat kullandığım oluyor göz yormuyor ve bilgisayara bağlamadan google netflix ve çoğu uygulamayı açıyor kesinlikle tavsiye ederim

Kral en önemlisi göz yormaması bende ViewSonic VX2428j IPS monitör var gözümü çok yoruyor o yüzden IPS pek alasım yok. VA panel bakıyorum herkes aşırı kötülüyor ondan arada kalıyorum.

Baktım şimdi Samsung 43 olan VA panelmiş gözünüzü yormuyor değil mi?

Tabii ki de hayır VA panel ben en çok.

Ben alırken en çok tereddüt ettiğim şey göz yormasıydı ancak aldım 60 cm uzaktan bakıyorum ve aralıksız 4-5 saat baksam bile yormuyor 2. yi almayı düşünüyorum tam F/P ürünü ve YT Netflix gibi uygulamalara girmek için PC açmakla uğraşmıyorum YouTube Disney Spotify tabii ve günlük hayatta kullanılan çoğu uygulama bilgisayarı açmadan bile monitörün kendi işletim sistemi ile sorunsuz açılıyor büyük ve 4K olması simülasyon oyunlarında büyük bir zevk veriyor tartışmasız alınacak bir ürün kesinlikle tavsiye ederim.

Ben bundan önce ıps kullanıcısıydım renk tonları olarak fark olmasından tereddüt ettim ancak grafiker veya profesyonel tasarımcı değilseniz va çok iyi bir panel türü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…