15.000 TL'ye i3 10100F RX 560 sistem nasıldır?

Bütçe
10.000 - 15.000 TL
Hocam bütçe ver bana sana şunu al diyeyim bütçe ver bana geçemem dediğin.

Arkadaşıma B550 R5 5600 yaparak aldırdım bedava resmen.
Yani monitörle birlikte 15.000'i geçmese güzel olur ama 16-17 bini de bulabilir, problem olmaz. Maksat bir kere alalım, iyisini alalım, güvenilir bir yerden alalım.

Monitör sabit bunu alabilirsin.

BLADE-DUAL6700XT / AMD Ryzen 5 5500 / ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR buradan ASUS Prime B550mk anakart R5 5600 işlemci ve Adata RAM yükseltmelerini yap eğer bunu alamazsan.

CYBER-6600 / INTEL I3-12100F / ASUS Radeon DUAL RX 6600 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR bunu al 15k ediyor yukarısı 19 tavsiyem 4 bin koy yukarıdaki çok daha uzun ömürlü.

@Tursu_Bidonu

Bunu almak daha mantıklı.

Peki monitörden kıssak biraz, 21.5 inç ortalama bir monitör de iş görmez mi acaba? Yoksa ekran kartının bir hayrını göremez miyim daha ucuz bir monitörle?

Hocam Blade'in kasası neden halan tavsiye ediliyor anlamıyorum çünkü ek parçaları ekleyince daha pahalıya geliyor zaten şöyle bir alternatif var. NOVA-DUAL5600X / AMD Ryzen 5 5600X / ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR Asus'un kasası RGB takıntınız yoksa kesinlikle kasayı sorun etmeyin güzel bir kasa. Anakart arkadaşların ekleme yaptığı biçimde ve güç kaynağıda asus'un bu sistemde. İşlemcide elbet aralarında fark yok ama yine de 5 fps oynattıracak şekilde R5 5600X mevcut. Karar size kalmış ama kaçırmayın derim.

Görmez 144 Hz minimum alman lazım o ekran kartına kullanmamışsın büyük ihtimal kullanırsan farkı anlarsın ayrıca renk olarak da çok kaliteli bir monitör bundan ucuza kalanlar gerçekten fiyatına göre kötü.

Yok, öyle ışıklı, renkli kasa takıntım yok. Tam aksine sade bir tasarımı olsa daha iyi olur. Asus'un kasası da o yönden hoşuma gitti zaten.

5K zar zor edecek sistemi nasıl 3 katına topladınız acaba hocam?

Yok, öyle ışıklı, renkli kasa takıntım yok. Tam aksine sade bir tasarımı olsa daha iyi olur. Asus'un kasası da o yönden hoşuma gitti zaten.
Ben de öyle düşünüyorum perşembe günü attığım linkteki kasayı sipariş verdim. Blade'in kasasında yapmanız gereken yükseltmeleri yaptığınızda 300 lira daha fazla ödüyorsunuz ve işlemciniz R5 5600 oluyor. Nova'nın kasasında ise 300 lira eksik ödeyip hem R5 5600X hem de benim biraz takıntım olan ASUS güç kaynağı mevcut. Monitör olarak bence kısmanıza gerek yok arkadaşların önerdiklerinden alabilirsiniz. Bu arada iyi ki foruma konu açmışsınız baştaki sistem asla o fiyatı hak etmiyor.

Anladım, aynen öyle yüksek bir ekran kartı kullanmadım, eski bilgisayarın kartı RX550'ydi, onu kullanıyordum.

5K zar zor edecek sistemi nasıl 3 katına topladınız acaba hocam?
Ben de anlamadım açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…