Hocam kasa kullanmam bi süre. Elime güzel bi para geçene kadar uzay montaj kullanırım. O yüzden kasa bütçesini ssd ye eklerim. Ayrıca ekran kartını ucuz bişey alırım şimdilik. İlerde tek değiştirmek istediğim parça o. Bu yüzden 7 bin değilde 3-4 bin lira gibi bi bütçeyi ekran kartına ayırdım.Ryzen 5 5600 veya 5600X - RTX2070s veya 2080 - ASUS B450M-Dragon - CL17 veya 18 değerine sahip herhangi 8x2 16 GB 3200MHz RAM - 650W testleri yapılmış düzgün bir PSU - şimdilik 240GB SATA SSD sonrasında M.2 takarsın anakart destekliyor - önü açık güzel hava alan bir kasa. Bunları bence çok rahat 15K'ya ikinci el olarak alırsın. Kolay kolay da zorlandığı oyun olmaz.
Hocam kasa kullanmam bir süre. Elime güzel bir para geçene kadar uzay montaj kullanırım. O yüzden kasa bütçesini SSD'ye eklerim. Ayrıca ekran kartını ucuz bir şey alırım şimdilik. İleride tek değiştirmek istediğim parça o. Bu yüzden 7 bin değil de 3-4 bin lira gibi bir bütçeyi ekran kartına ayırdım.
Sizce RX590 mantıklı mı? 1 sene götürse yeter bana. Sistemi her elime para geçtiğinde yükseltmeyi düşünüyorum.
Tamamdır hocam duruma göre o zaman bakıcam. Şu anlık benimde aklıma yattı aslına RTX2070s. Hadi hayırlısıyla.Hocam bu şekilde enflasyona yenik düşersiniz ancak yine de siz bilirsiniz. Elinize geçecek olan para parçaların fiyatlarıyla aynı oranda artmayabilir, RX590 çok eski bir kart.
Tamamdır hocam duruma göre o zaman bakacağım. Şu anlık benim de aklıma yattı aslına RTX2070s. Hadi hayırlısıyla.
Hocalarım tekrardan selamlar. 30 günde 1 kere sistem konusu açma tarzı bir kural varmış. Bilmediğimden bedelimizi ödedik geldik. Neyse konu bu değil. 15 klık bütçemi 20 k yaptım. Aslında kendimi 20 k da sınırladım esneyebilir yani 25'e falan. Sistem parçalarını yavaş yavaş araştıra araştıra buldum ve son olarak burada bir fikrinizi ve daha karar ver(e)mediğim parçaları önermenizi isteyeceğim. Şu anlık aklımdakiler böyle:
CPU - AMD Ryzen 5 7500F.
GPU - XFX Radeon RX 6900 XT.
Anakart - Colorful Battle-AX B650M-Plus V14 / ASUS Prime B650M-K / MSI Pro B650M-B
RAM -?
PSU -?
SSD -?
Şu anda hala araştırdığım parçalardaki amacım aslında 2. elde ucuza bulduğumu almak. Fakat 0 önerilerinize de açığım. Ayrıca PSU da 0'dan yanayım. 2. el güvenemiyorum, ayrıca PSU da garanti olması en azından içimi rahatlatır. Onun dışında anakartta hala kararsızım. Colorful çok kendine çekiyor fakat BIOS'da problemleri olduğunu okudum birkaç konuda. Onun dışında Çin malı olması da bilmiyorum dezavantaj gibi geliyor. Diğer anakartlar hakkında bir bilgim yok. Başka sistem önerilerinde önerilmişlerdi o yüzden aklımdalardı. Başka anakart önerilerinize de açığım.
Önerilerinizi, tavsiyelerinizi ve değiştirmem gereken parçalar hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
Hocam birde RAM için 2.5 belki 3 bin tl bütçe ayırmayı planlıyorum.
Hocam 3080 Ti, RX 6900 XT'ye göre 4K da daha iyi, 2K da neredeyse kafa kafayalar ve 1080p de RX 6900 XT daha iyi gördüğüm kadarıyla. Varsa yanlışım dediğim gibi düzeltin. RX 6900 XT 13-17 bin arası genelde, ortalama 14 15'e gördüm. Bir tane 13'e buldum. Eğer satılmazsa onu alırım diye düşündüm FurMark testlerinde 847 RPM de 52 derece. Tabii 1 dk lık testti bu akşam sıkıntı olmazsa 10 dk lık testi yapıp atacak. Fakat RTX 3080 Ti tarafına baktığımda ortalama 15-20 bin arası, en düşük 15'e var. Genelde onlarda pazarlıkları kabul etmemiş.
Ben şahsen RT, DLSS, FSR kurcalamam, kullanmamda diye tahmin ediyorum. Yani aslında iki kartta bence müthiş. Aralarında oyun testlerinde öyle aham şaham FPS farkları da yok gördüğüm kadarıyla. O yüzden benim tek isteğim "keşke almasaydımda şunu alsaydım" dememek. İki modeldede böyle demiyeceksem bana yeter. Şu anlık neden bilmiyorum RX e daha fazla ısındım. Dediğim gibi sıkıntı olmazsa onu alırım.
Bir de zaten bu kartlar arasında dağlar kadar bir fark olmadığından ne alsam yeter bana diye düşünüyorum.
Hocam bir de RAM için 2.5 belki 3 bin TL bütçe ayırmayı planlıyorum.
Şu anlık hangisini daha ucuza bulursam modundayım. Kelepir bi 3080Tİ bulursam değerlendiririm. Sağolun yardımlarınız için.Hocam ben artık 16 GB RAM'i asla yeterli bulmuyorum bence en azından 16+8 24 GB falan yapın, bu arada ileride 4K monitöre geçerseniz bir daha 1080'e geçmek istemezsiniz ben olsam 3080'i tercih ederdim.