15.000TL R5 5600 sistem için yükseltme önerisi

Bütçe
15000

İbrain

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: ASUS TUF Gaming Nvidia GeForce GTX 1650 4GB
CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Stok Soğutucu
Anakart: MSI A320M PRO-VH
RAM: Kingston Fury Beast 16 GB DDR4 2666 MHz
SSD: SAMSUNG 970 EVO Plus 1TB NVMe M.2
Kasa: MSI Mag Forge 320R Airflow
PSU: NZXT C750 750W 80+ Bronze Yarı Modüler
Monitör: Samsung Odyseey G3 27'' 165 Hz FHD
Klavye: MSI Vigor GK30
Mouse: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed
Kulaklık: JBL Tune 500BT
Ses ve Görüntü: Logitech C310 HD
Meslek
Öğrenci
Selamlar, sistemim profilimde yazıyor ama yine de şöyle bırakayım.

Ekran kartı: ASUS TUF Gaming NVIDIA GeForce GTX 1650 4 GB.
CPU: AMD Ryzen 5 5600 + stok soğutucu.
Anakart: MSI A320M PRO-VH
RAM: Kingston Fury Beast 16 GB DDR4 2666 MHz.
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB NVMe M.2
Kasa: MSI MAG Forge 320r airflow.
PSU: NZXT C750 750W 80+ Bronze yarı modüler.

Elimde 15 bin TL'ye kadar çıkabilecek bir bütçe var. Değiştirdiğim parçaları satmak gibi bir planım yok yani bütçem ona göre oynamaz. Kendi sistemimi yorumlayacak olursam: Ana kartım eski ama çok şükür M.2 SSD yuvası var. Eğer ana kartımı değiştirecek olursam tabii ki AM5 ve DDR5 bir anakart almayı düşünürüm. Bu durumda sistemim güncel olmasına rağmen ekran kartım işimi şimdilik görse bile çok eski kalır. Ekran kartımı değiştirme imkanım da bir daha ne zaman olur onu bilemiyorum.

Eğer ekran kartımı değiştirmeye karar verirsem ne alacağımdan emin değilim. Bu aldığım ekran kartından sonra al-sat yapabileceğim aynı zamanda, yani çok köklü bir değişiklik olmak zorunda değil. Ama güncel ve birkaç yıl içinde çıkacak oyunları orta ayarlarda gıkını çıkartmadan oynatması da beni memnun eder.

Sizce ne yapmalıyım? Başka bir öneriniz varsa da belirtmenizden memnun olurum.

RTX 4060 alarak ve eğer RAM tek slotsa bir adet daha 16 GB alarak 32 GB yapabilirsin.

RAM Konusunda şu anlık sıkıntım yok gibi, eğer olursa da masraflı olmadığı için hızlı bir şekilde çözülebilir gibi duruyor. RTX 4060 hangi marka model önerirsin?

RAM Konusunda şu anlık sıkıntım yok gibi, eğer olursa da masraflı olmadığı için hızlı bir şekilde çözülebilir gibi duruyor. RTX 4060 hangi marka model önerirsin?

Çok bir fikrim yok model konusunda. Bende 4060 kullanıyorum bütçem az olduğu için bulabildiğim en ucuz 4060'ı aldım ve memnunum ısı konusunda genelde 60-65 derecede çalışıyor God of War'da ve Dying Light 2'de;

Çok bir fikrim yok model konusunda. Bende 4060 kullanıyorum bütçem az olduğu için bulabildiğim en ucuz 4060'ı aldım ve memnunum ısı konusunda genelde 60-65 derecede çalışıyor God of War'da ve Dying Light 2'de;

Bu ekran kartı nasıldır, alınır mı? 16 GB VRAM için fiyatı iyi görünüyor

Bu ekran kartı nasıldır, alınır mı? 16 GB VRAM için fiyatı iyi görünüyor

Güzel kart 4060 ile arasında farkları az. Bazı oyunlarda 4060 bazı oyunlarda 7600 XT öne geçiyor.
Ben halihazırda NVIDIA kullanıyorsunuz rahat edin diye 4060 öneririm.
Yeni çıkan oyunlarda, 2K'da 7600 XT daha mutlu edecektir.

Güzel kart 4060 ile arasında farkları az. Bazı oyunlarda 4060 bazı oyunlarda 7600 XT öne geçiyor.
Ben halihazırda NVIDIA kullanıyorsunuz rahat edin diye 4060 öneririm.
Yeni çıkan oyunlarda, 2K'da 7600 XT daha mutlu edecektir.
Tam bilgi sahibi olmamakla birlikte VRAM değerinin uzun vadede katkı sağlayacağını düşünüyorum. NVIDIA'da bulunan RT ve DLSS gibi yazılımları kullanmaya pek meraklı değilim. Uzun ömürlü olması birinci ölçütüm. İşlemci ile de darboğaz yapmaz sanıyorum?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı