15.000TL'ye kadar monitör önerisi

Hocam sizin bu attığınız monitöre baktım ancak 3 yıla yanar mı yanmaz mı kaygısı çekerim diye korktum açıkçası. OLED yanığı olursa üstüne soğuk sı gibi. Öyle ığraşmak istemedim.

Başka bir forumda bu 2 monitörün karşılaştırılması yapılmış ve G274QPX'in daha iyi bir monitör olduğu söyleniyor mavi forumda açılmış bir konu istersen bakabilirsin. Konu başlığı

MSI G274QPX vs ASUS TUF VG27AQML1A​

Başka bir forumda bu 2 monitörün karşılaştırılması yapılmış ve G274QPX'in daha iyi bir monitör olduğu söyleniyor mavi forumda açılmış bir konu istersen bakabilirsin. Konu başlığı

MSI G274QPX vs ASUS TUF VG27AQML1A​

hocam atılan tüm ekranlara baktım MAG274QRX e karar verecektim onda da galiba ölü piksel sorunu varmış nereye baksam herkese ölü piksel gelmiş işin içinden ççıkamadım bu öneriler harici monitör öneriniz var mıdır bütçeyi 20k ya kadar çıkardım açıkcası

Hocam atılan tüm ekranlara baktım MAG274QRX e karar verecektim onda da galiba ölü piksel sorunu varmış nereye baksam herkese ölü piksel gelmiş işin içinden ççıkamadım bu öneriler harici monitör öneriniz var mıdır bütçeyi 20k ya kadar çıkardım açıkçası.

20k bütçeye 2K IPS veya düz VA panele vermek saçmalık olur. Ya OLED'ya da 4K monitör alman lazım. İlla OLED almam yanıktan korkuyorum diyorsan bütçeni 3K daha artır MiniLED VA 4K monitör al. Gerçek HDR deneyimi yaşarsın en azından. OLED seviyesine yaklaşamasa da tüm monitör türlerini tokatlar geçer. Tipik IPS monitörlerden 19-20 kat daha iyi kontrast oranı var. Görüntü kalitesi şahane bir monitör. Renk gamutu ve parlaklık olarak da yüksek. Hızlı bir VA panel kullanılmış hem de.

3k daha zorlayamıyorsan şunu al. Renk gamutu ve parlaklık yüksek. Kontrast fena değil.

4k monitörle işim yok diyorsan 2k olarak samsung g65b çok başarılı. Kontrast ips panellerden 3 kat daha yüksek. Renk gamutu ortalama ips seviyesinde. Parlaklık yüksek. Tepki süresi iyi.

Son düzenleme:
20k bütçeye 2K IPS veya düz VA panele vermek saçmalık olur. Ya OLED'ya da 4K monitör alman lazım. İlla OLED almam yanıktan korkuyorum diyorsan bütçeni 3K daha artır MiniLED VA 4K monitör al. Gerçek HDR deneyimi yaşarsın en azından. OLED seviyesine yaklaşamasa da tüm monitör türlerini tokatlar geçer. Tipik IPS monitörlerden 19-20 kat daha iyi kontrast oranı var. Görüntü kalitesi şahane bir monitör. Renk gamutu ve parlaklık olarak da yüksek. Hızlı bir VA panel kullanılmış hem de.

3k daha zorlayamıyorsan şunu al. Renk gamutu ve parlaklık yüksek. Kontrast fena değil.

4k monitörle işim yok diyorsan 2k olarak samsung g65b çok başarılı. Kontrast ips panellerden 3 kat daha yüksek. Renk gamutu ortalama ips seviyesinde. Parlaklık yüksek. Tepki süresi iyi.
Hocam 260 Hz yerine 165 Hz düşmek sizce mantıklı mı? Bir de Va panel IPS e göre daha kötü durumda değil mi?
Ayrıca 2k diye düşünmemin sebebi ekran kartından dolayı. 4070ti super almayı düşünüyorum ve 2k önerilen kartlar. Bundan Dolayı 2k bakıyordum

Hocam 260 Hz yerine 165 Hz düşmek sizce mantıklı mı? Bir de VA panel IPS'e göre daha kötü durumda değil mi?
Ayrıca 2K diye düşünmemin sebebi ekran kartından dolayı. 4070 Ti Super almayı düşünüyorum ve 2K önerilen kartlar. Bundan dolayı 2K bakıyordum.

Kötü VA ile kötü IPS kıyaslarsan IPS daha iyi.
Ortalama veya bir tık altı olursa yine IPS daha iyi.
Ortalamanın üstünde kapıştırıcaksak VA genel olarak daha iyi.

VA'nın en büyük sorunları
Renk doygunluğu zayıf.
Bakış açıları kötü.
Ghosting ve Black smearing.
Yavaş tepki süresi.

Artıları
Yüksek kontrasttan ötürü genel olarak IPS'ten iyi görüntü kalitesi sunar. Modele göre bu durum değişebilir.
İyi siyah seviyesi.

IPS'in en büyük sorunları.
IPS parıltısı.
Kötü siyah.
Kötü kontrast.

Bütçenizde nispeten yüksek kontrast sunabilen G274QPX var IPS olarak ama, tabii ki bir VA seviyesinde değil. Kıyas yaptığımız için kötü diye değerlendireceğim.

Samsung artıları.
Samsung'un bu modeli aşırı hızlı bir panel kullandığı için tepki süresi çok iyi. Haliyle ghosting performansı da iyi. Black smearing ayarlamasını da iyi yapmışlar. Bu 3 sorun yok denecek kadar az yani. Nadir üst seviye modellerden. İstisna gibi düşün.
İyi siyah seviyesi.
Ortalama IPS panellerden bir tık daha iyi renk doygunluğu. G274QPX çok daha iyi ama, NVIDIA Denetim Masası ve OSD menüsü gibi yerlerden doygunluğu artırabilirsin. Kaldı ki IPS seviyesinde denk doygunluğu var bu modelde. Sadece üst seviye IPS ile kapışamıyor renk doygunluğu konusunda.
Parlaklık olarak ikisi de 400CD'nin üstünde.
10 bit 240Hz görebiliyor.
Tijen işletim sistemi var.

MSI.
Tipik IPS panellerin çok üstünde kontrast sunsa da Samsung'a göre çok zayıf kalıyor hala. Çünkü panel farkı var.
Renk doygunluğu daha iyi.
Parlaklık ikisi de yüksek.
Tepki süresinde ve OverDrive ayarlamasında Samsung'tan kötü. OverDrive modunu fastest yaparsan gecikme çok düşüyor ama, ters Ghosting'e sebep oluyor. Haliyle tepki süresi 8.74Ms'te kalıyor. Aksi halde 5ms altını görebilen bir model.
10 bit 240Hz göremiyor. 8 bit 240Hz görebiliyor.

Sonuç.
Yüksek görüntü kalitesi ve hız açısından Samsung önde.

Kötü VA ile kötü IPS kıyaslarsan IPS daha iyi.
Ortalama veya bir tık altı olursa yine IPS daha iyi.
Ortalamanın üstünde kapıştırıcaksak VA genel olarak daha iyi.

VA'nın en büyük sorunları
Renk doygunluğu zayıf.
Bakış açıları kötü.
Ghosting ve Black smearing.
Yavaş tepki süresi.

Artıları
Yüksek kontrasttan ötürü genel olarak IPS'ten iyi görüntü kalitesi sunar. Modele göre bu durum değişebilir.
İyi siyah seviyesi.

IPS'in en büyük sorunları.
IPS parıltısı.
Kötü siyah.
Kötü kontrast.

Bütçenizde nispeten yüksek kontrast sunabilen G274QPX var IPS olarak ama, tabii ki bir VA seviyesinde değil. Kıyas yaptığımız için kötü diye değerlendireceğim.

Samsung artıları.
Samsung'un bu modeli aşırı hızlı bir panel kullandığı için tepki süresi çok iyi. Haliyle ghosting performansı da iyi. Black smearing ayarlamasını da iyi yapmışlar. Bu 3 sorun yok denecek kadar az yani. Nadir üst seviye modellerden. İstisna gibi düşün.
İyi siyah seviyesi.
Ortalama IPS panellerden bir tık daha iyi renk doygunluğu. G274QPX çok daha iyi ama, NVIDIA Denetim Masası ve OSD menüsü gibi yerlerden doygunluğu artırabilirsin. Kaldı ki IPS seviyesinde denk doygunluğu var bu modelde. Sadece üst seviye IPS ile kapışamıyor renk doygunluğu konusunda.
Parlaklık olarak ikisi de 400CD'nin üstünde.
10 bit 240Hz görebiliyor.
Tijen işletim sistemi var.

MSI.
Tipik IPS panellerin çok üstünde kontrast sunsa da Samsung'a göre çok zayıf kalıyor hala. Çünkü panel farkı var.
Renk doygunluğu daha iyi.
Parlaklık ikisi de yüksek.
Tepki süresinde ve OverDrive ayarlamasında Samsung'tan kötü. OverDrive modunu fastest yaparsan gecikme çok düşüyor ama, ters Ghosting'e sebep oluyor. Haliyle tepki süresi 8.74Ms'te kalıyor. Aksi halde 5ms altını görebilen bir model.
10 bit 240Hz göremiyor. 8 bit 240Hz görebiliyor.

Sonuç.
Yüksek görüntü kalitesi ve hız açısından Samsung öndede
Detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim hocam. Galiba önerinize uyacağım. Çok teşekkürler. Başka öneriniz varsa yine dinlerim

Bir de hocam neo g7 165 hz olmasa direkt onu alacağım ama 240 hz 27 inç modeli var mı acaba

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı