15-20 metre CAT6 Ethernet kablosu önerisi

arda307

Hectopat
Selamünaleyküm dostlar, şu anda elimdeki Ethernet kablosu interneti düzgün iletmiyor, internetim sabit olarak aynı düzeyde kullanamıyorum çünkü CAT5 tür Ethernet kablom var. İhtiyacım olan 15-20 metre arasında bir CAT6 veya hangi tür daha hızlı ise ondan olması. Şimdiden teşekkürler.

CAT5 1gbit, CAT6 10gbit destekler.

Eğer ethernet kablonda sorun olduğunu düşünüyorsan yeni bir ethernet kablosuyla dene. Evinde 10gbit internet yoksa, problem CAT5-CAT6 olması ile alakalı değil.

Eğer Ethernet kablonda sorun olduğunu düşünüyorsan yeni bir Ethernet kablosuyla dene. Evinde 10gbit internet yoksa, problem CAT5-CAT6 olması ile alakalı değil.

Hayır, benim problemim aslında kablo ile alakalı değil fakat telefonumda 1-2 diş çeken Wi-Fi ile en fazla 100ms alırken, bilgisayarda Ethernet kablosu ile 300-400'lere fırlaması hatta 1000+ ms üstüne çıkmasından bahsediyorum.

Hayır, benim problemim aslında kablo ile alakalı değil fakat telefonumda 1-2 diş çeken Wi-Fi ile en fazla 100ms alırken, bilgisayarda Ethernet kablosu ile 300-400'lere fırlaması hatta 1000+ ms üstüne çıkmasından bahsediyorum.

Bunu anlamanın tek yolu, 1-2 metrelik bir kablo ile bir laptop üstünden speedtest yapmak ve 15-20 metrelik kablo ile yaptığınız speedtest ile karşılaştırmak. Eğer 1-2 metrelik ethernet kablosu ile yapılan speedtest ile 15-20 metrelik kablo ile yapılan test arasında ciddi farklar varsa, sorun 15-20 metrelik kablodadır ve internet hızınız 10gbit değilse CAT6 olmadığı için değil, kabloda başka bir sorun var anlamına gelir. Yeni bir kablo alırsanız tabii ki CAT6 alabilirsiniz fakat çözüm CAT5-CAT6 kablo değil, sorunsuz bir ethernet kablosu gibi duruyor.

Eğer ethernet kablonda sorun olduğunu düşünüyorsan yeni bir ethernet kablosuyla dene. Evinde 10gbit internet yoksa, problem CAT5-CAT6 olması ile alakalı değil.
Cat 5 1 Gbps desteklemez, 100 Mbps destekler Cat5e 1 Gbpsdestekler.

1679252307336.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı