15-20 metre Ethernet kablosu önerisi

Justpub

Hectopat
Merhaba, evimde fiber hattı var. Fakat fiber kablosu kullandığım odadan uzak. Bu yüzden fiber kablosunun takılı oldugu kutuyu yerinde bırakıp oradan odama Ethernet kablosu çekip modemi odama kurmak istiyorum.

İnternette biraz baktım fakat çok değişik terimler ve çeşitler mevcut o yüzden konu açmak istedim.

Kablo uzunlugu 15-20 metre yeterli olacaktır.

İki duvar deleceğim bu yüzden uçları zarar görebilir evde uçları sıkıştırmak için pense mevcut. Buna uygun uçta önerir misiniz?

Bu kabloların genişliği ne kadar oluyor acaba kısmen görünecek yerler var orayı kablo kanalları ile katacağım ama onun da farklı ölçüleri var 12*12 ölçülü (en küçük gördüğüm) alsam içine sığar mı acaba?

Son olarak kablonun dış kısmını boyasam herhangi bir zararı olur mu?

Hocam, internetten hazır kablo almanı önermem. Genelde en kalitesiz kabloları kullanıyorlar ve kesip tekrar takman zor olur. Bunun yerine bir bilgisayarcıdan kablo alabilirsin.

Kablonun kalitesini şöyle test edebilirsin:

Kabloyu soyup içindeki tellere bak. kabloları koparmayacak şekilde sağa sola hızlıca salla düzeltir gibi, kopmamalı.

Teller saf bakır ya da bakır karışımı olabilir - ikisi de iş görür.

Kabloyu sağa sola hızlıca salla, kopmamalı.

Teller kıl gibi inceyse kesinlikle alma.

Cat 5 veya Cat 6 kablo kullanabilirsin. İkisi arasındaki farklar:

Cat 6 kabloda tellerin arasında plastik bir parça bulunur. Bu, kabloyu kırılmaya karşı biraz daha korur, ancak Cat 5'e göre daha kalındır.

Her ikisinde de RJ45 konnektör (uç) kullanacaksın.

12x12 ölçülü kanala her iki kablo da sığar. Dış kısmını boyarsan sorun olmaz.

Hocam, internetten hazır kablo almanı önermem. Genelde en kalitesiz kabloları kullanıyorlar ve kesip tekrar takman zor olur. Bunun yerine bir bilgisayarcıdan kablo alabilirsin.

Kablonun kalitesini şöyle test edebilirsin:

Kabloyu soyup içindeki tellere bak. Kabloları koparmayacak şekilde sağa sola hızlıca salla düzeltir gibi, kopmamalı.

Teller saf bakır ya da bakır karışımı olabilir - ikisi de iş görür.

Kabloyu sağa sola hızlıca salla, kopmamalı.

Teller kıl gibi inceyse kesinlikle alma.

CAT 5 veya CAT 6 kablo kullanabilirsin. İkisi arasındaki farklar:

CAT 6 kabloda tellerin arasında plastik bir parça bulunur. Bu, kabloyu kırılmaya karşı biraz daha korur, ancak CAT 5'e göre daha kalındır.

Her ikisinde de RJ45 konnektör (uç) kullanacaksın.

12x12 ölçülü kanala her iki kablo da sığar. Dış kısmını boyarsan sorun olmaz.

Teşekkürler hocam, bilgisayarcı olayı aslında mantıklı sadece bunu gidip orada nasıl deneyebilirim emin değilim bu olmazsa önerebileceğiniz bir ürün var mıdır? Bulundugum yerde ki bilgisayarcıların çok iyi ürün kullandıgını da düşünmüyorum aslında.

Uç olarak internette yok altın yok bilmem ne bir sürü şey yazıyor çok etki eden şeyler mi acaba?

Dediğim gibi test edebilirsiniz kabloyu ya da markasını sorarsınız zaten genelde S-Link kullanıyorlar en ucuzu ama yine de iyidir. Genelde kamera sistemide kuranlarda kaliteli kabloda olur onlara sorabilirsiniz.
Uç olarak altın ile plastiğin hiçbir farkı yok ama siz kaliteli bir uç istiyorsanız demir olandan alın.

1750269713108.jpeg

Merhaba, evimde fiber hattı var. Fakat fiber kablosu kullandığım odadan uzak. Bu yüzden fiber kablosunun takılı oldugu kutuyu yerinde bırakıp oradan odama Ethernet kablosu çekip modemi odama kurmak istiyorum.

İnternette biraz baktım fakat çok değişik terimler ve çeşitler mevcut o yüzden konu açmak istedim.

Kablo uzunlugu 15-20 metre yeterli olacaktır.

İki duvar deleceğim bu yüzden uçları zarar görebilir evde uçları sıkıştırmak için pense mevcut. Buna uygun uçta önerir misiniz?

Bu kabloların genişliği ne kadar oluyor acaba kısmen görünecek yerler var orayı kablo kanalları ile katacağım ama onun da farklı ölçüleri var 12*12 ölçülü (en küçük gördüğüm) alsam içine sığar mı acaba?

Son olarak kablonun dış kısmını boyasam herhangi bir zararı olur mu?
Dk-1617-150 15,0 M Cat 6 Patch Kablo,awg Ben de bugün 2m olanını aldım ince ve sepsert sağlam kablo. S-link önermem segment bilgisayarın herşeyi berbat.

Dediğim gibi test edebilirsiniz kabloyu ya da markasını sorarsınız zaten genelde S-Link kullanıyorlar en ucuzu ama yine de iyidir. Genelde kamera sistemide kuranlarda kaliteli kabloda olur onlara sorabilirsiniz.
Uç olarak altın ile plastiğin hiçbir farkı yok ama siz kaliteli bir uç istiyorsanız demir olandan alın.

Eki Görüntüle 2515648

Eyvallah hocam dediğiniz gibi gidip bakacağım artık deneme fırsatım olmazsa Ugreen markası hakkında ne düşünüyorsunuz

@Yusuf dikecin silahı

Bu markayı ilk defa gördüm hocam iyi diyorsanız koçtaşa bakacağım bir.

Dk-1617-150 15,0 M Cat 6 Patch Kablo,awg Ben de bugün 2m olanını aldım ince ve sepsert sağlam kablo. S-link önermem segment bilgisayarın herşeyi berbat.
Hocam ek olarak 90 derece bülülmeye dayanır mı acaba ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı