15-25 bin TL 2K monitör önerisi

Daha fazla  
Meslek
İngilizce Öğretmeni & Çevirmen
2K monitör alacağım. En son monitör aldığımdan bu yana OLED vs. teknolojileri gelişmiş o yüzden ezbere almak istemedim. Bütçe olarak bir sorunum yok 15-25k arası önerilerinizi bekliyorum.

Uzun araştırmalar sonucunda bunu aldım:
Aynı fiyata Vatan Bilgisayar'dada satılıyor. Dikkat edin son harfi olmayan ve isminin içindeki m harfi yerine n harfi olanla karıştırmayın.
Monitors Unboxed YouTube kanalına göre en üst seviye oled sınıfında bu.
Oledlerin klasik problemi olan oled titremesine (Gsync veya Freesync açıldığında oyunda FPS çok büyük farkla dalgalanınca özellikle koyu sahnelerde oluşan titreme) de çözümü var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2K, 180 HZ HDR 600 sertifikalı Dell Alienware monitörden geçtim. Çok iyi bir IPS 2K monitörden geçtiğim halde fark inanılmaz. Parlak kaplamalı Woled sayesinde renkler diğer mat kaplamalı oledlere göre daha canlı. Samsung QD OLED panelleri gibi ortam ışığında siyahlar renk değiştirmiyor ve Oled alacaksanız Samsung QD OLED panelli monitör almayın derim. Piksel tepki süresi 0,03 milisaniye ve genel giriş gecikmesi de tüm IPS, VA ve TN panelli monitörlerden düşük. FPS oynarken görüntüde hayaletlenmeden eser yok.
Yaz yaz bitmez. Bu fiyata 40-50 bin TL'lik eski nesil Oledlerden bariz iyi. Parlaklık seviyesi de eski nesil oledlerden bariz yüksek.
Ekranın parlak kaplama oluşu ve Oledlerin parlaklığının az olduğu sizi yanıltmasın. Bunun parlak ekranında tam arkada perde açık da test ettim. Önceki mat kaplamalı monitöre yakın performansta. Parlaklığı da fazlasıyla yeterli monitörün.

Satın alısanız veya bir mağazada deneme şansınız olursa bunun gibi bir videoda farkı rahat görürsünüz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Aynı fiyata Vatan Bilgisayar'dada satılıyor. Dikkat edin son harfi olmayan ve isminin içindeki m harfi yerine n harfi olanla karıştırmayın.
Oledlerin klasik problemi olan oled titremesine (Gsync veya Freesync açıldığında oyunda FPS çok büyük farkla dalgalanınca özellikle koyu sahnelerde oluşan titreme) de çözümü var.

2K, 180 HZ HDR 600 sertifikalı Dell Alienware monitörden geçtim. Çok iyi bir IPS 2K monitörden geçtiğim halde fark inanılmaz. Parlak kaplamalı Woled sayesinde renkler diğer mat kaplamalı oledlere göre daha canlı. Samsung QD OLED panelleri gibi ortam ışığında siyahlar renk değiştirmiyor ve Oled alacaksanız Samsung QD OLED panelli monitör almayın derim. Piksel tepki süresi 0,03 milisaniye ve genel giriş gecikmesi de tüm IPS, VA ve TN panelli monitörlerden düşük. FPS oynarken görüntüde hayaletlenmeden eser yok.
Yaz yaz bitmez. Bu fiyata 40-50 bin TL'lik eski nesil Oledlerden bariz iyi. Parlaklık seviyesi de eski nesil oledlerden bariz yüksek.
Ekranın parlak kaplama oluşu ve Oledlerin parlaklığının az olduğu sizi yanıltmasın. Bunun parlak ekranında tam arkada perde açık da test ettim. Önceki mat kaplamalı monitöre yakın performansta. Parlaklığı da fazlasıyla yeterli monitörün.

Satın alısanız veya bir mağazada deneme şansınız olursa bunun gibi bir videoda farkı rahat görürsünüz:

Çok sağ olasın listeme ekledim incelemelerini de ekstra okuyacağım.

G65B aldım, ölü piksel nedeniyle iade ettim güzel monitördü, iade sonrası zamlanmış geri tekrar almadım, oled monitörlere bakıyorum şu an kafayı taktım :D deneyim olarak farklarını detaylı anlatma şansınız var mı hocam ? Benimde bu monitör dikkatimi çekmişti. Garantisi falanda 3 yıl varmış yanığı da kapsıyormuş.

G65B aldım, ölü piksel nedeniyle iade ettim güzel monitördü, iade sonrası zamlanmış geri tekrar almadım, OLED monitörlere bakıyorum şu an kafayı taktım :D deneyim olarak farklarını detaylı anlatma şansınız var mı hocam? Benim de bu monitör dikkatimi çekmişti. Garantisi falan da 3 yıl varmış yanığı da kapsıyormuş.

OLED yanığı dahil 3 yıl garantisi var. Hepsiburada için yazdığım yorumu kopyala yapıştır yapıyorum:
Çeşitli yabancı incelemelerde OLED'ler içinde en üst sınıfta yer alan bir monitör. Sadece fiyat-performans değil, fiyat-performans-kalite şampiyonu OLED'ler içinde. QD OLED'ler gibi siyahlar ortam ışığında renk değiştirmiyor. Parlak kaplamalı ekran korkacak gibi ayna değil. Pencere monitöre bakıyor ve bu sorun olmuyor. Parlaklığı çok çok yeterli. İncelemelere bakıp birkaç ince ayar yapmazsanız parlaklığı az zannedersiniz.
İlk olarak monitörün ayarlarında Sistem Kurulumunda Güç Ayarı Standart modda olsun, ilk kurulumda bunu otomatik soruyor diye biliyorum.
Windows'ta HDR kapalı iken yapılan bazı ayarlara HDR açıkken pasif olup ulaşamayabilirsiniz. O ayarlar HDR desteklemeyen içerikte devreye girecek. HDR olmayan yani SDR içerik için kalibre edilmiş renk vs. ayarlarını içeren ICC profili RTİNGS incelemesinde mevcut. O dosyayı Windows görüntü ayarlarında Renk Profili'nde Profil ekle ile ekleyip aktif edeceksiniz oradan. HDR açıkken ise monitörün ayarlarından Resim-HDR ayarı-Console HDR en iyisi. OLED titremesi olmaması için yine monitörde Resim-OLED titreşim önleyici-orta ayarını seçin. Bu ayar FreeSync veya G-SYNC açıkken ani ve büyük farklar içeren FPS dalgalanmalarında OLED'lerin yaşadığı titreşim efektine çözümdir. FreeSync veya G-SYNC açmıyorsanız bu ayarı açmanıza gerek yok. Monitörde OLED Care ayarlarından görüntü kalitesini etkilemeyen ama monitörünüzü de koruyacak ayarlar şunlar:
Piksel temizleme hatırlatıcısı: 8 Hours.
Ekran Taşıma: Yüksek
Diğer Oled Care ayarları kapalı olsun.
Bunlar dışında Windows görev çubuğunu otomatik gizlenme şeklinde yaparsanız içiniz rahat eder. Ben şahsen böyle kullanıma ek olarak masaüstünde hiçbir simge kullanmıyorum. Başlat menüsünde düzenli kullandıklarım ve belgelerim, indirilenler, bu bilgisayar gibi kısayollar. Masaüstü arka planı olarak wallpaper Engine kullanıyorum ama indirdiğim birkaç duvar kâğıdını playlist yapıp 30 dakikada bir değişmesini seçtim. Bu şekilde sabit öge ile OLED yanığı derdim sıfır. Görüntü kalitesi, oyunda hareket bulanıklığı, tepkisellikte efsane.

Masaüstüm temiz, başlata attım kısayollarımı vs:
1.jpg

2.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı