Uzun araştırmalar sonucunda bunu aldım:
Aynı fiyata Vatan Bilgisayar'dada satılıyor. Dikkat edin son harfi olmayan ve isminin içindeki m harfi yerine n harfi olanla karıştırmayın.
Monitors Unboxed YouTube kanalına göre en üst seviye oled sınıfında bu.
Oledlerin klasik problemi olan oled titremesine (Gsync veya Freesync açıldığında oyunda FPS çok büyük farkla dalgalanınca özellikle koyu sahnelerde oluşan titreme) de çözümü var.
2K, 180 HZ HDR 600 sertifikalı Dell Alienware monitörden geçtim. Çok iyi bir IPS 2K monitörden geçtiğim halde fark inanılmaz. Parlak kaplamalı Woled sayesinde renkler diğer mat kaplamalı oledlere göre daha canlı. Samsung QD OLED panelleri gibi ortam ışığında siyahlar renk değiştirmiyor ve Oled alacaksanız Samsung QD OLED panelli monitör almayın derim. Piksel tepki süresi 0,03 milisaniye ve genel giriş gecikmesi de tüm IPS, VA ve TN panelli monitörlerden düşük. FPS oynarken görüntüde hayaletlenmeden eser yok.
Yaz yaz bitmez. Bu fiyata 40-50 bin TL'lik eski nesil Oledlerden bariz iyi. Parlaklık seviyesi de eski nesil oledlerden bariz yüksek.
Ekranın parlak kaplama oluşu ve Oledlerin parlaklığının az olduğu sizi yanıltmasın. Bunun parlak ekranında tam arkada perde açık da test ettim. Önceki mat kaplamalı monitöre yakın performansta. Parlaklığı da fazlasıyla yeterli monitörün.
Satın alısanız veya bir mağazada deneme şansınız olursa bunun gibi bir videoda farkı rahat görürsünüz: