15 bin TL 2K monitör önerisi

662040

Hectopat
Kuzenim için maksimum 15 bin TL bütçeyle 2K monitör alacağız. Aklımda 3–4 model var ancak kararsız kaldığım için konu açmak istedim.

Aklımda olan modeller:

Gigabyte M27Q3
KTC H27E6
MSI MAG 274QRFW
GIGABYTE M27Q2 QD

KTC'yi forumda önerilirken gördüm özellikleri hoşumuza gitti ancak pek bilmediğimiz marka olduğu için biraz çekindik.

Hiç düşünme şunu al geç dediğiniz modeller varsa da bakarım.

@bluerr

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuzenim için maksimum 15 bin TL bütçeyle 2K monitör alacağız. Aklımda 3–4 model var ancak kararsız kaldığım için konu açmak istedim.

Aklımda olan modeller:

Gigabyte M27Q3
KTC H27E6
MSI MAG 274QRFW
GIGABYTE M27Q2 QD

KTC'yi forumda önerilirken gördüm özellikleri hoşumuza gitti ancak pek bilmediğimiz marka olduğu için biraz çekindik.

Hiç düşünme şunu al geç dediğiniz modeller varsa da bakarım.

@bluerr
Gigabyte veya KTC. Ben Gigabyte olanı kullanıyorum bayağı memnunum, daha geniş renk gamutu ve daha yüksek kontrast yüzünden Gigabyte tercih ettim. KTC'de akıcılık ve renk sorunu yaşayanlar olduğu için KTC tercih etmedim.

@michaelscofield

Başta biz de onu alıp geçelim dedik ancak tabii araştırınca daha da farklı monitörler çıkıyor. Kuzen parlaklığı yüksek ve renk olarak iyi bir monitör istiyor. KTC 450 nit parlaklığa sahip olduğu için daha çok dikkatini çekti ancak 450 nit parlaklık monitörü %100 ayarda sürekli kullanırsa bir zaman sonra kör olur diye düşünüyorum. :)

Gigabyte M27Q2 QD ve KTC arasında çok bir fark var mıdır kullanım olarak? Parlaklığı yüksek orasında zaten sorun yok ancak renk ve genel kullanım olarak nasıldır?

@michaelscofield

Başta biz de onu alıp geçelim dedik ancak tabii araştırınca daha da farklı monitörler çıkıyor. Kuzen parlaklığı yüksek ve renk olarak iyi bir monitör istiyor. KTC 450 nit parlaklığa sahip olduğu için daha çok dikkatini çekti ancak 450 nit parlaklık monitörü %100 ayarda sürekli kullanırsa bir zaman sonra kör olur diye düşünüyorum. :)

Gigabyte M27Q2 QD ve KTC arasında çok bir fark var mıdır kullanım olarak? Parlaklığı yüksek orasıda zaten sorun yok ancak renk ve genel kullanım olarak nasıldır?
Renk bakımından Gigabyte daha iyi. Daha yüksek renk gamutu, daha yüksek kontrast, biraz daha iyi DCİ P3. Parlaklık olarak KTC evet fakat 370 Nit fazlasıyla yeter bence.

@michaelscofield, Biraz forumda Gigabyte'a baktım; IPS panel bir monitöre göre kontrast oranı oldukça iyi. Ayrıca sanırım Quantum Dot katman kullanıyor. Türkiye'de daha önce IPS QD panelli bir monitör görmemiştim ya da en azından ben fark etmedim.

Yüksek ihtimalle Gigabyte'ı alacağız ancak tabii fikir alışverişi önemli her an daha iyisi çıkabiliyor malum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı