15 bin TL işlemci ve anakart önerisi

zendeqi

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese selam dostlar,

Sistemimde B450 m2hanakart kullanıyordum, işlemcim Ryzen 5 3600, ekran kartım GTX 1660 Super OC 6 GB idi. Öyle çok oyun oynayan biri olmadığımdan neredeyse 3-4 senedir bu sistem bana yetiyordu (daha çok müzik prodüksiyon vs. yapıyorum). Yakın zamanda anakartım bozuldu, ben de yenilemişken ilk etapta anakart & işlemci beraber yenileyeyim diyorum.

Bu işlerden çok anlamadığım için sizlere danışmak istedim, ileriye yönelik (iyi bir ekran kartı da alacağım minimum RTX 4070 gibi) bir kombinasyon tavsiye edebilir misiniz? Bütçem anakart & işlemci için toplam 10.000 - 15.000 civarında.

Alacağım sistem ile rekabetçi değil daha çok hikayeli oyunlar oynayacağım ama özellikle müzik prodüksiyonunda RAM ve işlemcinin önemi fazlasıyla var. Önerilerinizi yaparken bunu da göz önünde tutarsanız çok sevinirim. sağlıcakla kalın, şimdiden çok teşekkür ederim.

Anakart 96 GB'a kadar RAM destekliyor 6800 MHz'e kadar RAM destekliyor

İşlemci

AMD Ryzen 9 7900X 5.60 GHz 12 çekirdek 64MB.​

Bütçeni 1 2 bin lira aştı ama çok güçlü işlemci bu işlemciye bir de sıvı soğutma eklersen 10/10​

Hocam çok teşekkür ederim öneri için, 650W power supply bu donanım için yeterli mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı