15 bin TL laptop önerisi

Bütçe
10.000TL - 15.000TL

BaranKanat

Decapat
Daha fazla  
Bu sene üniversite sınavına girdim ve 20 Temmuz'da açıklanacak kısmetse yazılım veya bilgisayar mühendisliği için tercih yapacağım. Bundan önce 2018'den beri yazılım ile uğraşıyordum. Üniversite sınavına çalıştığım sene ara vermiştim şimdi ise tekrar başlayacağım. Tek sorunum var işlerimin yükünü kaldırabilecek bir bilgisayara sahip değilim.

Bilgisayar üzerinde yaptığım ve yapacağım işlemler;
  • PHP ile scriptler kodladığım için XAMPP gibi sunucular çalıştıracağım. Framwork kullanacağım için sunucunun yanında Visual Studio Code kullanacağım.
  • Fazla olmasa da tasarım işleri için Adobe Photoshop kullanacağım.
  • Yazılım veya bilgisayar mühendisliği dersleri için Python, C# vb dilleri öğrenmem gerekiyor. Bilgisayar bunu da kaldırması lazım.

Bu tarz işlemler yapacağım. İstediğim birkaç özellik var.
8 GB RAM (biliyorum bu işler için az fakat bütçe kısıtlı olduğu için sonradan arttırabilirim diye düşünüyorum.)
i5 işlemci.
SSD olması da önemli.
Ekran kartı konusunda kafam çok karışık.

Bütçem: 10K-15K(15k maksimum bütçem bu yani 15k üzerine gerçekten çıkamam)

Şu an aklımda olan bilgisayar: https://www.trendyol.com/lenovo/82k200k2tx-ryzen-5-5600h-8gb-512gb-ssd-rtx3050ti-4gd6-15-6-fhd-freedos-dizustu-bilgisayar-p-245147604 (RAM düşük fakat ekran kartı yüksek)

https://www.trendyol.com/lenovo/ideapad-gaming-3-82k200k3tx04-ryzen5-5600h-16gb-512ssd-gtx1650-15-6-fullhd-freedos-tasina-p-200440243 (RAM çok ekran kartı düşük)

Aklımda bu modelin 2 farklı versiyonu var peki sizce hangisi tercih etmeli. Aklınızda farklı bir bilgisayar var ise yazarsanız çok sevinirm.

Son düzenleyen: Moderatör:
8Gb Ram ile photoshopta 2 panel açsanız pc kasılır, i5 ile Python yapay zekaya gireceksen çıktı alman 20dakika falan sürer.

Dediğin şeyler için asus zephyrus g14 alabilirsin. Ama oyun oynamıyorsan. Çünkü alet uzun süreli yüke sokmaya gelmiyor ateş atıyor.

Hocam 2.linkteki ekran kartı Gtx1650 işimi görür mü? RTX 3050Tİ ile arasında çok fark var mı acaba?

Taşınabilirlik önemli değilse ilk attığın Ideapad'i alın.
Hocam taşınıbilirtekn kasıt yanımda taşıyacağım tabi ki üniye getir götür için

Hocam ekstra 8GB ram için sipariş edersem takılı olarak mı gelir? Yada satıcı ile irtibata mı geçmeliyim

Taşınabilirlik derken sadece taşıma değil pil ömrüde giriyor işin içine eğer bataryasiz kullanmayi düşünüyorsanız attığınız cihazlar 2-3 saat gitmez bile.
Anladım hocam o kısımdan sıkıntı çekmem. Fakat başka hocamız ram düşük diyor sorun çıkarr mı? hemen olmasada 6 ay sonra ekstra bir 8gb alabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…