15 bin TL R5 3600 sisteme yükseltme tavsiyesi

cdjager

Hectopat
Arkadaşlar herkese merhaba, iyi Sosyaller.

Sistemime yükseltme yapacağım, fikirlerinize danışmak istiyorum.

Şu an elimdeki sistem özellikleri şu şekilde:
  • Anakart: MSI B450M Pro VDH-Plus
  • İşlemci: AMD R5 3600
  • GPU: Palit Dual RTX 3060 12 GB
  • RAM: Corsair Vengeance Black @3000MHz CL15 (2x8 = 16 GB)
  • Depolama: 480GB Toshiba TR200 480GB SSD+1TB Seagate HDD
  • İşlemci Soğutucusu:AMD Wraith Max Kule Tipi Soğutucu

Yapmak istediğim geliştirmeler ise şu şekilde

1->Anakart 4 slotlu olduğu için bir 2x8 = 16 GB olacak şekilde aynı marka/model RAM takviyesi (Total 32 GB 4 channel RAM olması)
2->Anakartta NVMe SSD yuvası mevcut, 1TB de NVMe2 SSD takviyesi yapmak istiyorum.(Opsiyonel)
3->En önemlisi olarak işlemcimi yükseltmek istiyorum. R5 5600 veya X modelini düşünüyorum.
4->Gaziantep'te yaşıyorum, çok sıcak bir memleket. R5 5600 veya X modeline yetmez diyerekten 240mm bir sıvı soğutma olabilir.

Ekran kartında upgrade düşünmüyorum. Oynadığım oyunlar için şu anda yeterli geliyor ancak gelecekte upgrade düşünebilirim. Anakart sabit kalmak koşuluyla RTX 3070 veya RTX 4070-4070S modelleri olabilir, anakartı değiştirmeyeceğim.

Şu anda kafamda net bir bütçe yok. Mümkün olduğunca fiyat/performans ürünler olmasını istiyorum. 10-15 bin TL'ye kadar çıkabilirim. Eğer kaliteli bir parçaysa bütçede artırmaya gidebilirim. Tavsiyelerinizi buna göre verin. İşlemci dahil.

Tavsiyelerinizi benimle paylaşın.

Bu şekilde. Eklemek istedikleriniz olursa çekinmeden ekleyin, fikirlerinize danışıyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

R5 5600 alıp AM4'ten devam etmek yerine DDR5 sisteme geçmek daha mantıklı. İlerleyen zamanlarda ekran kartını güncellersin şu anlık yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…