15 bin TL Ryzen 5 5600 işlemciye ekran kartı ve PSU önerisi

qu1cks

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar yakın vakitte Ryzen 5 5600'lü sistemime ekran kartı almak istiyorum. Genel anlamda grafik ve 3D işi ile uğraşıyorum. Ek olarak PSU önerisi de bekliyorum. Ekran kartı ve PSU ile birlikte yaklaşık olarak 10-15k bütçem var.

Palit gibi markalardansa daha çok öne çıkan markalara yönelmek istiyorum bu yüzden gerekirse bütçeyi arttırırım.
Bir sorun olacağını sanmıyorum ancak içiniz rahat etsin istiyorsanız tabi ki.

Zotac olabilir:

Gigabyte:

MSI:

Selamlar, yakın vakitte sistemimi upgrade etmeyi düşünüyorum lakin kafamda tonla sorualr birikmeye başladı. IPad'imi sattığımdan doalyı şu an elimde tam 19.000 TL var. Sistemimde ise 500 watt PSU Ryzen 5 5600 işlemci ve 1660 Ti var. Grafik tasarım öğrencisiyim ve ilgi alanımı odağımı genel anlamda 3D (gerek Blender gerekse cinema 4D gibi render alabileceğim 3D yazılımları) alanına odaklanmayı hedefliyorum. Bundan dolayıdır ki hem 3D alanında beni zorlamayacak hem de işimin dışında yeni nesil oyunları kesinlikle Ultra ayarlar değil genel anlamda orta yüksek ayarlarda oynatacak kart arayışı içerisindeyim ama sürekli her yerde dönen 8 GB 4060 alınmaz yok onun yerine AMD yönelin gibi tartışmalar kafamda soru işaretleri oluşturdu. Ağır FPS oyuncusuyum hikayeli oyunları oynayamıyorum çok nadir arkadaşlarımla birlikte oynarsam açıyorum bu yüzden derdim gideyim RDR'yi falan ultrada açıp keyfime bakayım değil asıl hedefim render alırken kısa render süresi ve genel grafik yazılım anlamında beni dara sokmayacak bir sisteme sahip olmak.

Uzun lafın kısası hem bana Ryzen 5 5600 bulunduran sistemime ihtiyacıma göre ekran kartı önerisi ve PSU önerisi bekliyorum. Normalde 4060 Ti düşünüyordum güncellik vs açısından ama 8 GB kısmı kafamı karıştırdı cok fazla laf kalabalığı bulunmakta o konuda da beni aydınlatmanızı bekliyorum. (AMD ekran kartı önermeyin zamanında kullandım hayatımda bu kadar yazılımsal sorunlu bir kart görmedim çevremde kullananlarda aynı sorunları yaşıyor.)

4060 Ti 8 GB tasarım için ısını fazlasıyla görür. 8 GB VRAM şu an için yeterli. Yetmediği noktada sistem bellegını 32 GB yapar, NVIDIA Denetim Masası'ndan RAM paylaşımını açarsın. VRAM kılıdı olmayan oyunlarda RAM sorunu yaşamazsın. Çoğu oyunda VRAM kılıdı yoktur. Bence 8 GB fazla VRAM için 4060 Ti'a 2-3K fazla para verilmez. AMD onermeyın demıssın ama bence yanlış düşünüyorsun. O bütçe için en mantıklı kart 7700XT dır. Çok eski serılerde o hatalar vardı. 6 ve 7000 serısınde sıkıntı yok. Ön yargılı olma bence.
Benim onerım,
İllaki 16 GB olsun dersen,
Palit ıyı markadır.

PSU

32 GB RAM fikrim vardı lakin AMD serisine sıcak bakmıyorum NVIDIA'cıyım diyelim daha cok rahat hissettirdiğinden.
Amazon Prime day fırsatlarında bulunan 4060 Ti serisinden kartlardan hangisini önerirsiniz aklıma yatan TUF serisinin 3 fanlısı iyi gibi duruyor ama TUF serisinin sıcaklık sorununu bilemiyorum işte

4000 serısı kartlarda ısınma sorunu yoktur. Üç fan, 2 fan fark etmez. Marka da çok önemli değil Palit ile ASUS arasında 2-3 derece sıcaklık farkı ölür. En uygunu hangisiyse onu almanı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…