15 bin TL telefon önerisi

Bütçe
15000

canergmg

Hectopat
Selam. 2018 yılından bu yana iPhone 6S kullandım artık ömrü tükendi ve telefonu değiştirmek istiyorum. Bu değişim için 15 bin lira bütçem var ancak gerekirse bir miktar daha zorlayabilirim. Bunun için gerçekten gerekli olduğunu düşündüğünüz model olursa yazabilirsiniz.
S22 FE, iPhone 11, iPhone XR gibi modellere takılı kaldım. Bunlar ve haricinde önerileriniz nedir? Teşekkür ederim.

iPhone 11'in ekran gövde oranı çok kötü duruyor ve 2019'da çıkmış bir telefon olduğunu unutmamak gerekir.
Bence bin lira daha ekleyip S22 satın alın. Samsung'un ürettiği SD 8 Gen 1 işlemciler çok ısınıyor ancak fazla oyun oynayan biri değilseniz sıkıntı olmaz. Öte yandan daha bütçe dostu olan S21 FE ile S21 var bildiğimiz aynı telefon denilebilir. S21'in ultra geniş açı kamerası daha iyi, S21 FE'ın daha uzun güncelleme desteği var (S22 ile aynı), ana kameraları aynı vs. böyle ufak farklar var ama devasa değil.

@Ambrosia Teşekkür ederim yanıtınız için. iPhone 11 ekran konusunda geride ve eski bir telefon çok haklısınız. Ekran olarak ve yeni cihaz 12 modeline o kadar parayı vermekte mantıklı gelmiyor. S21 modeline bakacak olursak S21 FE daha mı önde yanlış mı anladım.

@canergmg
Demek istediğim hangisi ucuzsa onu alın ikiside aynı cihaz sayılır. İki telefonada genel olarak bakacak olursak S21'in parmak izi okuyucusu ultrasonik ve daha üstün ama S21 FE'nin optik okuyucusu gayet hızlı nerdeyse farkı hissetmezsin. Önceden bahsettiğim gibi S21'in ultra geniş açı kamerası daha iyi, S21 FE'nin telefoto kamerası daha iyi optik olarak yakınlaştırma yapıyor. Diğer tarafta S21'in telefoto kamerasından konuşacak olursak 64MP'i kırparak bunu yapay zeka ile birleştirip net bir görüntü sunuyor. Güncelleme desteği olarak S21 FE Android 16'ya kadar destek alacak S21 15'e kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı