Merhaba dostlar,
Geçen yıl çok fazla bilgisayar ile oynayamama, yoğunluk, maddiyat derken tüm sistemimi satmak zorunda kaldım.
Şimdi ise elimde 1660 Ti'lı 3. nesil i7 bir bilgisayar var. Film izleme, Knight Online, forumlarda gezme gibi şeyler yapıyorum.
Bir önce ki sistemimde MSI Optix G27CQ4 27" 165Hz 1ms Curved QHD monitör vardı. Çok memnundum. Görüntü kalitesi güzel, Curved, 27' vs iyiydi.
Şimdi ise hem aktif olarak kullandığım bilgisayar için hem de yaz sonu alacağım bilgisayar için bir monitör bakıyorum. Yaz sonu toplayacağım makine 5070 Ti'lı bir makine olacak.
Oynadığım oyunlar genelde Forza Horizon 5, GTA 5, Cities: Skylines 2, arada CS 2 (aşırı rekabette ölümüne oynayan biri değilim) ve eski tarz oyunlar Knight Online, Age of Empires 2, F. A Premier League Manager 2002 vs yani kısacası benim için önemli olan görüntü kalitesi. Minimum 180Hz 1ms olmalı.
İnç olarak tekrar 27' mi alsam ya da 32' mi alsam karar veremedim. 2K 32' 180Hz 1 ms dediğim zaman seçenekler bayağı azalıyor.
Benim bulmuş olduğum monitörler;
Samsung Odyssey G65B LS27BG652EUXUF 27" QHD 240Hz 1ms kavisli VA.
Monster Aryond A32 V2 32" 180Hz QHD Curved.
Fakat hangisini tercih etmeliyim tam karar veremedim.
Sizlerin düşünceleri neler? Tavsiye edebileceğiniz bir monitör var mı? Bütçe olarak 11-12.000TL uygundur, çok çok iyi bir monitör vardır o zaman 15.000TL zorlarım.