15 bin TL'ye 3D yazıcı onerisi

farukamaaaa

Decapat
Daha fazla  
Hobi olarak ve okulumda kullanmak için bir 3D yazıcı arıyorum, ABS baskı yapabilen yazıcılar çok pahalı ve sanırım ABS flament sıcaklık farklı olunca problem yarattığından dolayı cihazlar genelde kutulu.

ELEGOO neptune 4 Pro 3D yazıcı bu cihaz ABS baskı yapabiliyor ancak kutusuz acaba kutu bu kadar şart mı? Kendim cihazın dışını bir kutuyla falan kapatma ihtimalim var mı? Bütçem maksimum 15k.

Hobi olarak ve okulumda kullanmak için bir 3D yazıcı arıyorum, ABS baskı yapabilen yazıcılar çok pahalı ve sanırım ABS flament sıcaklık farklı olunca problem yarattığından dolayı cihazlar genelde kutulu.

ELEGOO neptune 4 Pro 3D yazıcı bu cihaz ABS baskı yapabiliyor ancak kutusuz acaba kutu bu kadar şart mı? Kendim cihazın dışını bir kutuyla falan kapatma ihtimalim var mı? Bütçem maksimum 15k.
Kapalı yazıcı şart değil lakin ortamı iyi ayarlamanız lazım. ABS en küçük sıcaklık değişiminden etkilendiğinden dolayı kapalı kasa yazıcılar öneriliyor. Şu anlık bütçede çıkılırsa P1S modeli var alınabilir kapalı kasa yazıcı olan.

Hatta fiyatı 20.000TL'ye düşmüş. Bütçem çıkmaz diyorsanızda kendinize bir kasa yapabilirsiniz.

Kapalı yazıcı şart değil lakin ortamı iyi ayarlamanız lazım. ABS en küçük sıcaklık değişiminden etkilendiğinden dolayı kapalı kasa yazıcılar öneriliyor. Şu anlık bütçede çıkılırsa p1s modeli var alınabilir kapalı kasa yazıcı olan.

Hatta fiyatı 20.000TL'ye düşmüş.

Yani bütçemi şu an artırmam çok zor bunu almak istersem biraz daha beklemem gerekecek. Benim bahsettiğim yazıcı iş görür mü? Bir de nelere ne kadar dikkat etmem lazım eğer ELEGOO neptune 4 Pro 3D yazıcısını alırsam söyleyebilir misin?

Yani bütçemi şu an artırmam çok zor bunu almak istersem biraz daha beklemem gerekecek. Benim bahsettiğim yazıcı iş görür mü? Bir de nelere ne kadar dikkat etmem lazım eğer ELEGOO neptune 4 Pro 3D yazıcısını alırsam söyleyebilir misin?
Bütçeniz çıkmıyorsa o zaman yapacak bir şey yok. Elegoo neptune 4 pro'da kötü bir yazıcı değil. Ki bende pro olmayan versiyonunu kullanıyorum. ABS genel anlamda basabilmiştim ama etrafına bir kutu yaparak yapmştım bunu. Sizde o tarz bir şey yapabilirsiniz. Ortamı sabit ve stabil sıcaklıkta tutması lazım kutunun.

Dikkat etmeniz gereken çok bir şey yok. Yalnızca tablayı yanlışlıkla çizmemeye dikkat edin. Yeni başlayanlar genelde Z offset'i yanlış ayarlanıp, noozle'ın tablaya sürtmesiyle sonuçlanıyor. Bunun dışında youtube üzerinden video'lar izleyebilirsiniz 3d yazıcılar hakkında. Özellikle slicer ile ilgili olanlarda önemli.

Bütçeniz çıkmıyorsa o zaman yapacak bir şey yok. ELEGOO neptune 4 Pro'da kötü bir yazıcı değil. Ki bende Pro olmayan versiyonunu kullanıyorum. ABS genel anlamda basabilmiştim ama etrafına bir kutu yaparak yapmştım bunu. Sizde o tarz bir şey yapabilirsiniz. Ortamı sabit sıcaklıkta tutması lazım kutunun.

Dikkat etmeniz gereken çok bir şey yok. Yalnızca tablayı yanlışlıkla çizmemeye dikkat edin. Yeni başlayanlar genelde Z Offset'i yanlış ayarlanıp, Noozle'ın tablaya sürtmesiyle sonuçlanıyor. Bunun dışında YouTube üzerinden Video'lar izleyebilirsiniz 3D yazıcılar hakkında. Özellikle slicer ile ilgili olanlarda önemli.

Teşekkür ederim bilgiler için iyi akşamlar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı