15 Bin TL'ye İş İstasyonu Tavsiyesi

@Pantheon bir iki ekleme yapayım:

İlk olarak Enthoo Evolv modelinin hava akışı sorunlu. İnanılmaz bir kalitesi var kasanın ancak hava akışına önem veriyorsa kullanıcı, yeni çıkan Evolv X modeline yönelebilir. Sorunlar çözülmüş gibi. Alternatif olarak Enthoo Pro M TG koy gitsin.

Threadripper serisi 4 kanal bellek mimarisi destekliyor. 4x8 GB bellek koymayı düşünebilirsin.

Böyle bir sistemi taçlandıran kart kesinlikle 1080 Tİ olmalı. 15000 TL gibi bir para verilecek. 1920X ile 1950X arasında performans farkı devasa değilse, 1920X koyulup 1080 Tİ koyulabilir.

Hocam adam istasyonu grafik için kullanacak PNY Quadro ekran kartları grafik için yapılmış özel ekran kartları siz her şeyi GTX 1080 Tİ en iyidir her sisteme o diyorsunuz ama bu bilgisayarı "grafik" için kullanacak bütçeye en uygun kart o yüzden PNY Quadro P4000.

@Elyr İki kartın olayı farklı. Tasarım programları için yüksek belleği ve daha çok CUDA çekirdeği barındırmasından dolayı 1080 Tİ tercih etmek daha doğru.

Ancak çok tartışılan bir konu bu. Kimileri Quadro alıyor, kimileri 1080 Tİ. Ben o ek belleğe ve CUDA çekirdeklerine ihtiyacı olacağından yanayım.

@Elyr İki kartın olayı farklı. Tasarım programları için yüksek belleği ve daha çok CUDA çekirdeği barındırmasından dolayı 1080 Tİ tercih etmek daha doğru.
Evet dediğiniz doğru ama PNY Quadro'nun özelliklerine bakma şu şu kadar falan o kartların GPU'su özel olarak hazırlanıyor.
Benim grafikisyen ne deniyorsa işte o arkadaşlarım grafikte Quadro ekran kartının daha iyi olduğunu söylüyor.

Son düzenleme:
@Pantheon kasanın önden hava girişi aşırı dar. İki yandan hava alıyor, ancak önü komple kapalı. Millet kasayı modlamış resmen. İki şekilde yapmışlar, fotoğrafları mevcut istersen atarım:

1- Kasanın önünde beşgen veya altıgen şeklinde pek çok delik açarak,

2- Kasanın ön paneli ile kasa arasındaki boşluğu genişleterek, o yanlardaki dar girişleri genişletmek işte.

O fotoğraf bir şey ifade etse de, kasayı cidden incelemek önemli. Phanteks Enthoo Evolv ATX airflow diye aratırsan görebilirsin.

1. Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İlgili fotoğraf ve video.

Grafisyen arkadaşlarım Quadro 1080'den daha işe yarıyor diyor grafikte ama sizin seçiminiz karışamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siteyi yeni duydum üye olup bir araştırayım.
Bu quadro ekran kartlarına kafam karışıyor benim de. Heryer game ekran kartları ile dolu.
Örnek olarak @Pantheon'un önerdiği
  • İşlemci Tipi:NVIDIAGrafik
  • İşlemci:GeForce GTX 1080
  • Bellek Boyutu:8 GB
  • Bellek Tipi:GDDR5X
  • Bellek Arayüzü:256 bit
  • Slot Tipi: PCI Express 3.0
  • Çekirdek Hızı:1620 MHz

QUADRO P2000 TEKNIK ÖZELLIKLER
CUDA Paralel İşlem Çekirdekleri1024
GPU Bellek5 GB GDDR5
FP32 Performance3.0 TFLOPS
Maksimum Güç Tüketimi75 W
Grafik BusPCI Express 3.0 x 16
Ekran KonnektörleriDP 1.4 (4)
Form Faktörü4.4” H x 7.9” L Single Slot

Birbirlerinde yazmayan özellikler var mesela benim gerçekten hangisine ihtiyacım var ?
Örnek bir video: Quadro K5000 vs GTX 1080

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…