15 bin TL'ye R5 5600 - RTX 4070 Super sistem yükseltme önerisi

4bdulkadir

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Memur
Merhaba arkadaşlar, 4K video render alırken ve düzenlerken biraz zorlandığını düşünüyorum. 10-15 bin TL arası bir bütçem var bu bütçede nasıl bir yükseltme yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. RAM yükseltmeyi düşünüyordum ama sistem AM4 olunca acaba AM5'e mi yükseltsem düşüncesi oldu. Sizin de fikirlerinizi bekliyorum.

Sistem özellikleri
  • Ryzen 5 5600 işlemci
  • RTX 4070 Super ekran kartı
  • 8x2 16 GB 3600 MHz RAM
  • B450M S2H anakart
  • 1 TB Kioxia Exceria M.2 SSD
  • 256 GB Crucial 250GB SSD
  • 2 TB hard disk
  • Aerocool ıntegrator 750W 80+ güç kaynağı
  • iCUE 220t RGB kasa
  • Peerless Assassin soğutcu

Son düzenleme:
Toplamda 15.975TL

Elinizdeki islemci anakart ve RAM'i satarsaniz bütçe artarsa 9700X alinabilir islemci olarak.

Toplamda 15.975TL
Belirtmeyi unutmuşum ama Peerless Assassin soğutucum var hocam teşekkür ederim. Listeme alacağım tavsiyelerinizi.

Son düzenleme:
7500F ve AM5 anakart ile rahatlayabilirsin. Eğer ileride yine problem yaşarsan Ryzen 7 9700'e falan geçip piyasayı silebilirsin. Fakat şuanki sistemde 4070 Ryzen 5600'e darboğaz yapmıyor mu?

7500F ve AM5 anakart ile rahatlayabilirsin. Eğer ileride yine problem yaşarsan Ryzen 7 9700'e falan geçip piyasayı silebilirsin. Fakat şuanki sistemde 4060 Ryzen 5600'e darboğaz yapmıyor mu?
4070 SUPER var evet 5600 yer yer darboğaz yapıyor hissediyorum hocam.

4070 SUPER var evet 5600 yer yer darboğaz yapıyor hissediyorum hocam.
4060 yazmışım yanlışlıkla kusura bakmayın :D Arkadaşlarda önermiş zaten, 15K'ya yapılacak en iyi yükseltme bu olur.

4060 yazmışım yanlışlıkla kusura bakmayın :D Arkadaşlarda önermiş zaten, 15K'ya yapılacak en iyi yükseltme bu olur.
Sağolsunlar yardımcı oldular fakat anakart Colorful 4 ram soketi olması güzel tekrar bi yükseltme ihtiyacı olursa diye fakat markaya çok güvenim yok ASUS daha cazip geliyor onun da slotu 2 imiş.
@kxy @efebatiin

Sağ olsunlar yardımcı oldular fakat anakart Colorful 4 RAM soketi olması güzel tekrar bir yükseltme ihtiyacı olursa diye fakat markaya çok güvenim yok ASUS daha cazip geliyor onun da slotu 2 imiş.
@kxy @efebatiin

İkisinin de üzeceğini sanmam hocam hangisini sizin için daha mantıklı ise onu alın bence.

Sağolsunlar yardımcı oldular fakat anakart Colorful 4 ram soketi olması güzel tekrar bi yükseltme ihtiyacı olursa diye fakat markaya çok güvenim yok ASUS daha cazip geliyor onun da slotu 2 imiş.
@kxy @efebatiin
Colorful üzmez hocam bilinen buyuk bir marka. F/P olarak gayet iyi bir anakart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı