15 bin TL'ye sistem önerisi

giacomo

Femtopat
Daha fazla  
15.000 bütçem var uygun kasa toplamak istiyorum. Oynadığım oyun CS GO2 onun dışında dizi, film vb. gibi güç gerektirmeyen işlemler yapıyorum. Laptopum vardı dün klavyeye su döküldü kapandı açılmadı. Tamirci 10k ücret çıkar klavye ve anakart için dedi. O yüzden bende kasa toplamaya karar verdim. Laptopumda Acer Nitro 5, RX560x 512ssd var. Kasa toplarken laptoptaki parçalardan uyumlu olanlar olursa tekrardan almayı düşünmüyorum. Teşekkürler..

Hocam arkadaşın dediği gibi bu fiyatlarda ikinci ele yönlenmek daha mantıklı ama şartlar itibariyle alınabilecek tek sistem aşağıdaki gibi duruyor.

Anakart : ASRock A520M-HVS
İşlemci : Ryzen 5 5500
RAM : 2x8 GB Team T-Force RAM
Ekran Kartı : RX 6500XT
Kasa+Power : Gamepower Eclipse + 500W Power
Depolama : Team MP33 Pro 512 m.2

Dün hesapladığımda bu parçaların toplamı 15.006 lira tutmuştu, göz atmanızı öneririm.
İkinci ele yöneliyor gibiyim hocam. Nelere dikkat etmem gerekiyor ikinci el alırken yardımcı olabilir misin vaktin varsa. Bir de yine bir forum da görmüştüm, ikinci El toplarken sadece ekran kartında fiyat farkı olur diğer donanımlarda çok fark olmaz demişlerdi. Doğru mudur

Bence bütçenizi az daha çıkartıp ekran kartı hariç diğer parçaları 0 alın.
(arkadaşa yazarsanız belki Param Güvende yapar)
Toplamda 17.258 TL. Eğer bütçen çıkmıyorsa benim tercihim 5700XT olurdu.

Bence bütçenizi az daha çıkartıp ekran kartı hariç diğer parçaları 0 alın.
(arkadaşa yazarsanız belki Param Güvende yapar)
Toplamda 17.258 TL. Eğer bütçen çıkmıyorsa benim tercihim 5700XT olurdu.
512gb SSD var elimde. Attığın. Listeden onu çıkartıp dengeleyebilirim belki

512gb SSD var elimde. Attığın. Listeden onu çıkartıp dengeleyebilirim belki
Bir de boş bir kasam var iş görür mü acaba

Kasanızın modelini yazarsan yardımcı olmaya çalışırım hocam.

Bu bütçelerde hazır sistem asla alınmaz. Yapacağınız şey ekran kartı hariç diğer bütün parçaları sıfır ve kaliteli seçmeye özen göstererek ki özellikle bütçenin büyük kısmını işlemciye kaydırarak örneğin 5500 değil de 5600 almak. Dahasında ikinci el sitelerinden ekran kartı almak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı