15 bin TL'ye yükseltme önerisi

Quadranil1

Hectopat
Makaleler
7
Daha fazla  
RTX 3080, R5 5600, B550MH, 2x16 Crucial Ballistix RAM, Adata 500GB M.2 SSD, 500GB 870 EVO ve Cooler Master ML240L V2 sıvı soğutmam var.
Sistemime 10-20 bin lira civarında bir para harcayıp yükseltmeyi düşünüyorum. Yükseltme sebebim 1080p oynadığım için bazı oyunlarda darboğaz oluyor ve düşük FPS almama ya da FPS düşmesi yaşamama sebep olabiliyor. Yani benim düşüncem bu yönde tabii örneğin FiveM sunucularında vs. 1660S'li insanlarla neredeyse aynı FPS'leri almak benim canımı sıkıyor.
Sizce bu darboğaz sorununu cözmek icin 5800x3D almaya değer mi yoksa sistemi komple DDR5'e mi çevirsem daha mantıklı olur?

Artık AM4'e daha güçlü CPU almayın. Darboğaz işini bayağı iyi çözecektir, güçlü CPU fakat son yükseltmeyi yapmış olacaksınız. İleride GPU değiştirirken yine sorun olur. +2 Core ve 3D cache alıyorsunuz sırf. Daha üst nesil yok.
Satabilirim, ileride yeni GPU ile sistemi toplu değiştiririm, şu anlık idare etsin derseniz 5800x3D gayet mantıklı. Fakat AM4 anakartların değerleneceğini düşünmüyorum. Ayrıca tekli çekirdekte yeni CPU'lar ile yarışamıyorlar. O yüzden AM5 geçip yavaş yükseltme imkanı da mantıklı.
Şu an 32 GB bellek, B550 anakart olunca sistem daha değerli oluyor. Elinizdekini iyi bir fiyata çıkarabilirseniz AM5 mantıklı hale gelir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam AM5'de hangi işlemcileri önerirseniz peki ben diyorum ki almışken iyisini alayım 7800x3d ileride ekran kartını değiştirirken de hiç sorun çekmem hem.

Hocam AM5'de hangi işlemcileri önerirseniz peki ben diyorum ki almışken iyisini alayım 7800x3d ileride ekran kartını değiştirirken de hiç sorun çekmem hem.
f/p istiyorsanız r5 7500f evet ama ben sizin yerinizde olsam dediğiniz gibi 7800x3d alırdım. Ben de r7 5800x satıp 7800x3d geçmeyi planlıyorum yakın zamanda. Daha future-proof olur

f/p istiyorsanız r5 7500f evet ama ben sizin yerinizde olsam dediğiniz gibi 7800x3d alırdım. Ben de r7 5800x satıp 7800x3d geçmeyi planlıyorum yakın zamanda. Daha future-proof olur
Yani hocam doğru da aslında elimdekileri satıp yenilerini aldığımda ortalama 18 bin maliyeti oluyor. Acaba bununla uğraşmayıp komple sistemi mi değiştirsem?

Yani hocam doğru da aslında elimdekileri satıp yenilerini aldığımda ortalama 18 bin maliyeti oluyor. Acaba bununla uğraşmayıp komple sistemi mi değiştirsem?
sistemi değiştirmekten kastınız zaten şuan değiştirdikleriniz dışında ekran kartı ssd ve kasa/psu

bence 18 bin maliyetle yapılabilir

sistemi değiştirmekten kastınız zaten şuan değiştirdikleriniz dışında ekran kartı ssd ve kasa/psu

bence 18 bin maliyetle yapılabilir
Yok hocam direkt kasayı satıp yenisini mi alsam diye düşündüm. Sadece anakart, işlemci, ramleri değiştirmek elimdekileri satınca 18 bine geliyor. Acaba komple sistemi satıp yenisini mi alsam diyorum.

Yok hocam direkt kasayı satıp yenisini mi alsam diye düşündüm. Sadece anakart, işlemci, ramleri değiştirmek elimdekileri satınca 18 bine geliyor. Acaba komple sistemi satıp yenisini mi alsam diyorum.
direk kasayı satıp eğer 2. el alırım diyorsan anakartı sıfır, diğer bileşenleri 2. el toplayıp efsane bir kasa toplayabilirsin aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…