15 günlük S24FE bataryası sorunlu mu?

Yer
İstanbul/Küçükçekmece
Daha fazla  
Yaklaşık 15 gün önce aldığım S24FE'nin şarj istatistiği görselde. İşim gereği çok navigasyon kullanıyorum genel kullanım navigasyon (Google haritalar) telefon araması ve Instagram WhatsApp vs) ilk aldığım da batarya daha iyiydi gün geçtikçe daha kötüye gidiyor gibi pil koruma maksimum da %80 de kesiyorum sadece ilk aldığım da 1 kez %100 tam dolum yaptım genelde şarjda kullanmam 7 sene S9+ kullandığım için bataryanın nasıl kullanılması gerektiğini biliyorum 1 kez %5 düşürdüm harici hep %18-%20 civarında taktım. Şu an son durum gün içinde 2 kez sarja takmak zorunda kalıyorum. Bazıları son yazilimdan sonra böyle diyor bazıları normal diyor. Görselleri değerlendirirken %20-%80 şarjla kullandığımı unutmadan değerlendirelim. Yaklaşık 3-3.5 saat ekran süresi anca veriyor. 7 saat alanları gördüm ne kadar doğru bilemem ama.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250423_114037_Device care.jpg
    46,2 KB · Görüntüleme: 42
Reis 3 ay boyunca bataryan böyle git gelli olacak çünkü senin kullanımına göre plan yapıyor telefon, bende S23 kullanıyorum 3ayın sonunda stabil oluyor ve bayağı uzun gidiyor.

Reis 3 ay boyunca bataryan böyle git gelli olacak çünkü senin kullanımına göre plan yapıyor telefon, bende S23 kullanıyorum 3ayın sonunda stabil oluyor ve bayağı uzun gidiyor.

Bu şekilde her geçen gün daha da kötü oluyor sıfır bir telefonda bu batarya performansı bence rezalet. Yıllardır s serisi kullanıyorum birçoğunu kullandım ilk defa pişman oldum servise versem yenisini vermicekler 15 günlük telefonuda açtırıp batarya değiştirmek istemiyorum düzeleceğinin garantisi yok çünkü 3 saatlik ekran suresi aşırı kötü Çinli rakiplerinden bile.

Düzeliyor hocam ama yine de siz bilirsiniz.

Düzeliyor hocam ama yine de siz bilirsiniz.

Ben sorunun yazılımsal olduğunu düşünmüyorum çünkü 15 gün süren bir optimizasyon olamaz. Her gün aynı saatlerde aynı uygulamaları aynı işlemleri kullanıyorum devamli bir şeyler indirip silen bir insan da değilim bu 6 7 saat ekran görüntülerini alanları inceledim genelde ilk aldıkların da paylaşmışlar.

Ben kendi tecrübemi paylaştım hocam benim bataryamda 3 ayın sonunda optime oldu aynı şekilde kardeşimde de S23 var onda da 3 ay sonunda optime oldu tabii yine sixe kalmış.

Değerler düşük hocam, bende sizin gibi tahmini olarak 2 haftadır falan kullanıyorum telefonu, Wi-Fi ile 6.5 saat civarı süreler alıyorum %80 %20 kullanımda, mobil veri ile bu süreler 5.5 saatlere iniyor ama 3 saat bayağı bayağı az bir süre, cihaz zaten ilk 2 haftada kullanım alışkanlıklarını öğrenip, kalibrasyon yapıyor. Samsung members üzerinden bir konu açın, kullanan arkadaşlar daha iyi bilgilendirir tabii sizi.

7 senelik S9'da 2.5 saatlik ekran süresi veriyordu ben normal birine göre bir tık fazla yoğun kullanıyorum hep mobil verideyim araçla seyir halinde ekran parlaklığı full ve konum vs açık yine de 3 saat kabul edilebilir bir süre değil. Members'ta konu açmayı deneyeceğim ancak bu muhabbet yüzünden iade alacaklarını düşünmüyorum ya da değişim olacağını can sıkan durumda bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…