15 liralık klavye veya mouse ile 200-250 liralık klavye ve moustan ne farkı var?

Hac Bekir

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Çoğu kişi maouseye ve klavyeye 100-150 lira para veriyor. Bunların 10-15 liralık klavye ve maouseden ne farkları var ? Açıkcası hiç elime değmedi böyle parçalar. Çoğu kişi ''bi mausa o kadar verilir mi ?'' diyor. Ya tabi ki bir farkı varda millet alıyor. Ne farkı var, çok merak ediyorum ?

Pahalı fareler; ucuzlara oranla daha sağlamlar ve tasarımları son derece ergonomik. Bunun yanında, makro atama butonlarına ve yüksek DPI oranlarına sahipler.

El yapısını bozmuyorlar pahalı fareler.

Eger a4tech x7 gibi bir ucuz mouse alirsan serce parmagina girecek olan uyusmalara katlanirsin.

Bu mouseyi kullanıyorum. Bence dünyanın en sağlam mouse'u. Hiç bir dert tutmuyor aynı zamanda bir sıkıntıda yaşamıyorum. Ama dediğiniz gibi yüksek modelleri hiç kullanmadığım için farkı da anlayamıyorum.

O fare fiyat/performans ürünüdür Ucuz ve oldukça kullanışlı. Tek amacı tek ve çift tıklamak. Ama çok tercih edilir o fare.
Kurumsal binalarda çok rahat rastlayabilirsiniz.
Ama 100 TL üzeri bir fare ile karşılaştırdığınızda çok bariz farkları vardır.

En başta bir göz zevki vardır insanda. Tasarımın çok daha üst seviyelerde olduğunu görürsünüz. Işıklandırma sistemlerini görürsünüz.
Kaliteli bir fare elinizi terletmez, ortopedik bir yapısı vardır.
Kaliteli bir fare DPI değerleri kendini belli eder. Yanlarda bulunan makro tuşlar sayesinde oyunlar çok daha zevkli hale gelir.
Tek elle onlarca komut verebilirsiniz.

Kaliteli bir farenin ağırlığını kendi zevk ve arzularına göre ayarlayabilirsin.
Kaliteli bir fare, tıklarken öz güven verir

Ve en önemlisi de şu ki "Havanız olur". Sadece kaliteye değil, tasarıma da önem verin derim. Bu ikisini uygun bir bütçede birleşmiş ise o fare alınır yani.

En azından 15 TL olmasada 130 TL ile ergonomik ve macro gibi rahatlıklar sağlıyorsunuz.

Bende x7 klavye ve mause var. Klavye 59 tl'ye aldım. Fareyide 60. Bana göre iyi. Hem sağlam. Hem de klavyede ve farede fazladan tuşlar var. Tam mmo ve arma oyuncuları için hazırlanmış ve tahmin edemeyeceğin kadar çay döktüm. Şuan proplem bile yok ve el terletmez diye bir şey yok. Benim elim terliyordu. Doktora gittim. Ameliyat oldum. Şuan terlemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…