15 Metre ADSL CAT6 Kablo Çekmek Sorun Yaratır mı?

Ayberkgrkn

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
İyi günler, Superonline fiber netim var ben buna salondan odama 15 metre ADSL CAT6 kablo bağlarsam bir sorun olur mu? Teşekkürler.

Bende Superonline Fiber kullanıyorum, ayıptır söylemesi üç komşuyla paylaşıyoruz :)

10 metre birine, 15 metre de birine çektim. Gayet güzel bir şekilde bağlanıyorlar, sende de bir problem olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım hocam

Bende Superonline Fiber kullanıyorum, ayıptır söylemesi üç komşuyla paylaşıyoruz :)

10 metre birine, 15 metre de birine çektim. Gayet güzel bir şekilde bağlanıyorlar, sende de bir problem olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım hocam
Size bir soru sormam lazım; Cat6 kabloyu ilk taktığımızda herhangi bir ayar yapmak gerekirmi?

Kendi modeminizde herhangi bir lan girişine takın, ardından 2. bir modeme bağlayıp onunla interneti dağıtmak isterseniz 2. modemde de herhangi bir lan girişine takmanız yeterli olur. Modemden modeme belki değişebilir fakat bu zamana kadar çok sık yaptığım bir işlem ekstra ayar gerekirsede burada birlikte çözeriz

Yarın büyük ihtimalle veya ondan sonraki gün gelir herhalde internetten siparişi verdim dün öğleden sonra saat 4 gibi, sizleri bilgilendiririm ihtiyacı olan başkalarınada yardımcı olur. (y)

Son düzenleme:
100 metre sonrası hız düşümü oluyormuş bilmiyordum doğru mu acaba?
Çok uzun mesafelerde kablonun kalitesine göre değişiyor. İçerisinde kullanılan bileşenlerin kalitesi önemli. Ancak ev interneti için Cat6 kabloda fark etmiyor. Dediğim gibi yüksek hızlar için sorun tabiki. Ama 100Mbps'e kadar tahminimce 1KM mesafeye kadar ulaşabilir. Ne kadar mesafede ne kadar hız düşümü oluyor net bir bilgim yok maalesef. Ancak bölgenizdeki Turk Telekom santralinden evinize kadar cat6 ethernet kablosu çekseniz bile ülkemizdeki internet sağlayıcılarının evlere sağladığı hızları kayıpsız alabileceğinize eminim.

alt yapım adsl ve 16 megabit anca alabiliyorum binama gelen kablodan itibaren modemime cat 6 kablo çeksem internetimde hız değişimi olur mu

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı