15 yaş için fitness programı önerisi

benumticeyim

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben çok uzun süredir düzenli spor yapmıyorum, hatta hiç düzenli yapmadım diyebilirim. Bilek güreşi yapmaya çalıştığımda çabuk yeniliyorum, şınav çekemiyorum çekmeye çalışınca ikincide falan yıkılıyorum vs. evde 2 tane 3kg dumbell ve 1 el yayı var. Barfiks çekmeyi deniyorum ara sıra ve biraz yapabiliyorum. Şunu yap bunu yap şeklinde önerebileceğiniz şeyler var mı? Boy 1.67 kilo 59(tartıdan çok emin değilim ama 55-60 arası kesin)

Spor konusunda da çok bilgim yok, arada bir sorabilirim bu ne şu ne vs. diye şimdiden cahilliğimin kusuruna bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk 1-2 ay fullbody gir.

Bende spora başlayalı 2 ay oldu ondan öncesinde uzun süre düzenli futbol oynadım. Karantina döneminde bende çok fazla kilo almıştım yüzüm top gibi şişmişti. Bence ilk önce hobi edinebileceğin zevk alabileceğin bir sporu öğrenmeye başla. Mesela futbol olabilir basket olabilir tenis olabilir. Bunların videolarını izle ara sıra oyna maksat hobin olsun. Sporu böylece hayatına sokunca bir yandan da onu sevmeye başlayacaksın ve hayatının bir parçası olacak. Sonrasında eğer kaslı bir vücut istiyorsan spor salonuna yazıl. Ha eğer sen kaslı bir vücut istemiyorum fit olayım yeter diyorsan hem hobi edindiğin sporu hem de kalistenik yapabilirsin. Spor salonuna yazılırsan da oradaki hocalar ilk ay sana full body program yaptırırlar büyük ihtimal. İlk ayın bittikten sonra da sana özel program hazırlamalarını isteyebilirsin veya internetten program seçip kendin uygulayabilirsin. Zamanla alışırsın zaten. Ben güray aydının programını yapıyorum mesela ama kendime göre biraz modifiye ettim.

Hocam evde yapacaksan aletsiz calitshenic öneririm YT'den videoları izle kendini şınav barfiksde geliştir yemene uykuna ve antrenman programına dikkat et eğer ki evde aletlere yapacaksan dumbell ve barbell set almanı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…