15 yaş için göbek normal mi?

ınflux07

Hectopat
Arkadaşlar ben 15 yaşında 172 boyunda 64 kg biriyim 22 kg verdim bu 9 ayda ve hala göbeğim dümdüz değil yani göbeğim var normal mi sizce yoksa yağ oranını azaltma mı gerek.

Skinny fatsin yani internette dolu çözümü var zaten YouTube'da falan araştır azıcık öğrenirsin.

Evet, kas oranınız düşük ve büyük ihtimalle yağ dağılımınız kötü. Kilonuz ideal olmasına rağmen göbekliyseniz en iyi idman sizin için ağırlık kaldırmak olmalı. Kaslarınızı güçlendirmelisiniz. Protein ağırlıklı bir diyete girin. Bol şans.

Sana haftada 3 defa en az birer saat bisiklet diğer günlerde ise şınav ve barfiks yazıyorum yağ oranın %12-13'e kadar düşecek.

78 cm belim normal mi?

78 cm belim normal mi
Buradan normal demek ikimiz için de mantıksız olur. Herkesin olması gereken yağ oranı boyu veya kilosu kendine göredir. Bunun için en güzel yöntem aynaya bakmak. Eğer kendinizi estetik görüyorsanız kilodan dolayı çatlaklarınız yoksa bir sorun yok demektir. Azıcık göbek çıkmış falan bunlar olabilecek şeyler sağlık açısından bir problem yaratmaz o göbek. Görüntünüzü beğenmiyorsanız bu işi çözmenin %60'ı beslenme %40'ı spordur.

Birkaç haftadır fazla kalori alıyorum kalori, yüksek kalori alarak kilo alarak göbek yakabilir miyim?

Birkaç haftadır fazla kalori alıyorum kalori, yüksek kalori alarak kilo alarak göbek yakabilir miyim?
Yüksek kalorili ürünler yiyerek kilo veremezsiniz. Harcadığınız kalori miktarı aldığınızdan az olursa kilo verirsiniz. Yüksek kalorili beslenip ağırlık kaldırırsanız bulk dönemine girersiniz kendinizde hem yağ hem de kas artışı gözlemlersiniz. Bulk döneminden sonra cut dönemi var bu dönemde de az kalorili ve yağsız besinleri yiyeceksiniz bu dönemde kaldırdığınız ağırlıklar düşecek düzgün bir beslenmeyle yağ oranını azaltıp kas oranınızı olabildiğince sabit tutmaya çalışacaksınız.

Abi 22 kg verdim zaten Allah'a şükür biliyorum nasıl kilo veriliyor kalori hesabı filan ama, demek istediğim hem kilo alıp hem göbeğimi eriyebilir miyim yani kg alacağım ama yağ olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…