15 yaşında boks yapmak

Kaan_klft

Hectopat
Arkadaşlar boksa başlıyorum fakat diş telim var fakat niyetim dövüş sporu öğrenmek değil zayıflamak. 15 yaşında olduğum için fitness'a gidemiyorum. Hem zayıflar mıyım diyette yapacağım yanında ve diş telim zarar görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden fitness'a gidemiyorsunuz peki? Ben 15 yaşındayken yazımı fitness yaparak geçirmiştim, eğer çok ilginiz yoksa zayıflamak üzere boksa başlamak yerine fitness'a başlayın bence.

Neden Fitness'a gidemiyorsunuz peki? Ben 15 yaşındayken yazımı fitness yaparak geçirmiştim, eğer çok ilginiz yoksa zayıflamak üzere boksa başlamak yerine Fitness'a başlayın bence.

Olduğum yer avcılar ve avcılar'daki bütün yerleri gezdik ve bize alet kullanamazsınız sizin yaşınız küçük dediler ve bizde boksa 5 ay gittikten sonra fitnessa başlayacaktık benim sorumun cevabı yok.

Olduğum yer avcılar ve avcılar'daki bütün yerleri gezdik ve bize alet kullanamazsınız sizin yaşınız küçük dediler ve bizde boksa 5 ay gittikten sonra fitnessa başlayacaktık benim sorumun cevabı yok.
Başladığın boks salonunda büyük ihtimal birbirinize vurma gibi işler olmayacaktır zaten. Zayıflamak içinde fitness kadar etkili bir şey olduğunu düşünüyorum. Zamanında yapmıştım çok efor isteyen bir spor. Bunyenizi, metabolizmanizi bilemiyorum lakin normal şartlarda diyet+spor bir insanı zayiflatmaya yeter.

Kusura bakmayın, yerleşim yerine göre de değişiyor demek ki. Benim bulunduğum yerde hiçbir şeyi bahane sunmamışlardı ki bence size söyledikleri yersiz olmuş.
Bu arada boksta sonuçta "Diş telin var ağzına vurmayayım." demeyecekler, birçok şeyi uygulamalı olarak göreceksiniz. Bu yüzden daha temkinli olmak gerek. Zayıflama konusunda da en iyisini bir diyetisyen söyler ama şunu söyleyeyim aç kalarak kilo veremezsiniz. Dolayısıyla düzenli bir diyet ve düzenli bir spor düzeni gerek.

Cevabın için teşekkür ederim zaten ben bizzat sordum müdürüne temas yok dediler fakat sizin gibi arkadaşlarada sorayım dedim.
Hmm olabilir dediğiniz şey fakat müdüre sordum temas yok dedi sizin de böyle birşey demeniz aklımı karıştırmadı değil.

Cevabın için teşekkür ederim zaten ben bizzat sordum müdürüne temas yok dediler fakat sizin gibi arkadaşlarada sorayım dedim.
Rica ederim. Ama aklinda bulunsun bazi antrenmanlar gardı kapalı kişiye yavaş sayılabilecek yumruklarla yapılır ve bunlar sırasında kaza çıkabilir. Düşük bir ihtimal mi? Evet. Yine de bilin istedim.

Maçlara çıkmazsan salon arasında yapılan bir şey olmaz. Sonuçta senin kararına bağlı. Sen orada hocanın gösterdiği hareketleri yapmaya çalış ve eve gidince de çalış o hocanın gösterdiği hareketleri bayağı kilo veriyorsun zaten karın kasın falan gözükmeye başlıyor. Ben 4-5 ay yaptım bazen gitmedim falan ama yine de bayağı vücudum şekillenmişti hani devam etseydim şu ana kadar gram kilom kalmazdı ama işte. Hem boks yaparken daha istekli oluyorsun bence fitnessdan yani fitness zorladığı için bayağı tek set set yapınca her şeyi bırakasın geliyor bana göre ama boks yapınca hırslanıyorsun yapasın geliyor yaptıkça. Bu arada konuyla alakasız olacak ama umarım boks yapmayı öğrendiğin için daha kibirli olmazsın. Hani biraz ego kazanıyorsun haklı olarak bir şeyi öğrendim diye ama umarım kibirli olup bu sporu başkalarına karşı kullanmassın.

Rica ederim. Ama aklinda bulunsun bazi antrenmanlar gardı kapalı kişiye yavaş sayılabilecek yumruklarla yapılır ve bunlar sırasında kaza çıkabilir. Düşük bir ihtimal mi? Evet. Yine de bilin istedim.
Haklısınız zaten ben sorucagim oradaki antrenöre.
Ben çok özgüvensiz insanım emin olun daha hiç bir kadınla konuşamadım o seviyeye gelmem teşekkür ederim yorumun için.

Hmm olabilir dediğiniz şey fakat müdüre sordum temas yok dedi sizin de böyle birşey demeniz aklımı karıştırmadı değil.
Herhangi bir boks tecrübem yok dolayısıyla yeni başlayan birine nasıl bir muamele uygulanır en doğrusunu duyduğunuz gibi oradaki yetkili söyler. Ben fikir yürüttüm sadece, temkinli olmanız kaydıyla gidebilirsiniz bence bir sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…