15 yaşında çalışma hevesi olan birine tavsiyeler

Ritax

Yoctopat
Selam, ben 15 yaşındayım. Yaz tatilinde boş durmak istemiyorum. Hem para kazanmak hem de biraz tecrübe edinmek istiyorum.
Bilgisayardan az çok anlarım. Futbolu saha dışından çok seviyorum; özellikle transfer haberlerine ve taktiksel konulara ilgim var.
Fiziksel işler de olur, bilgisayarla yapılan işler de fark etmez.
Kazandığım parayla yatırım yapmayı düşünüyorum (kripto para, hisse senedi gibi).
Asıl amacım tecrübe kazanmak. Hem iş hayatımda hem de yatırım alanında kendimi geliştirmek istiyorum.
Daha önce çalışmadım ama istekliyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Mahalle bilgisayarcılarına bir el salla derim ama kurumsal firmalarda çalışamazsın. Ayrıca fiziksel olarak güçlüysen amelelik yapabilirsin inşaatlarda.

Yazılım öğrenmeyi deneyebilirsin. 15 yaşından başlayıp 22 yaşına kadar bir çok dilde profesyonelleşirsen birde bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği veya elektrik elektronik mühendisliği gibi bir bölümden iyi bir puanla mezun olursan önün açık olur. Şuanlık para kazanmak istiyorsan yazılımdan küçük paralar da kazanabilirsin.

Merhabalar dostum, sana verebileceğim en iyi tavsiye kendini geliştirip bilgisayarla alakalı bir işe girmen. Yazılım, grafik tasarım, dijital yayıncılık, dijital gazetecelik vb... Bu saydıklarımı kendini geliştirip freelance da yapabilirsin.

Bilgisayar olarak en fazla bir tamircinin yanında çalışabilirsin onun haricinde biraz zor iş bulursun yazılım falan bilmiyorsan. Eğer ileride meslek edinebileceğin bir iş olmasını istiyorsan kaportacılık yapabilirsin. İnce işçiliktir herkes yapamaz. Şuan ki ustaların kendi dükkanları varsa ayda en az 200-300 bin kazanıyor.

Kanka konu nasıl acılıyor.

Konu oluşturacağınız kategoriyi seçiniz tıkla buna.

Hocam bilgisayarcıda çalışın derim ama parası çok az yani mahalle bilgisayarcısından çok beklemeyin aylık asgari ücretin yarısını bile alamazsınız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…