15 yaşında dava açılabilir mi?

Hocam ne yapmam gerek şu an?
Hocam, hukuki süreçler uzun sürer ve yukarıdaki arkadaşların da dediği üzere ailenizle konuşmayı denemelisiniz önce. Bir anlık öfke ile hareket etmeniz hatalı olur. Son çare olarak hukuki süreçlere başvurmanızı tavsiye ederim, hukuki süreç manevi bağlarınızın zedelenmesine neden olur. Hukuki süreçlere başvuracaksanız da bir avukattan destek alabilirsiniz, hukuki süreçler teknik bilgi isteyen meselelerdir.

Aileniz değil başka biri alsaydı da bir şey yapamazdınız çünkü elinizde kanıt yok.

Aileniz ile yaşadığınız bu sorunu eşeleyip polise vs giderseniz, süreç aile ve sosyal hizmetler bakanlığına sıçrar. Ailenizin ve sizin ifadeniz alınır, orada sinirli bir şekilde ifade verirseniz ailenizi sizden uzaklaştırabilirler. Sizi de alıp 18 yaşına kadar devlet güvencesinde yatılı bir yere verirler olur biter.

Gerçekten istediğiniz mutlu son buysa bilemem ama bazı şeyleri zamana bırakmak lazım. 15 yaşında 120bin TL'yi ne yapacaksınız ki?

Ailenle konuşmayı dene, olmuyorsa son çare hukuki yol.
Gerçekten istediğiniz mutlu son buysa bilemem ama bazı şeyleri zamana bırakmak lazım. 15 yaşında 120bin TL'yi ne yapacaksınız ki?
Ailesinin eli sıkı olabilir. Benimkiler sözde değildir ama ben de bilgisayar ve telefonumu kendim almıştım. Bir yaştan sonra ortalama üstü bir şey talep etmek gözlerine batabiliyor. Arkadaş o parayla istediği pc, telefon, konsol vs. Alabilir, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir. Para her yaşta lazım. Birilerinin eline bakmak yerine kendi paranın olması en güzeli.

Ailenle konuşmayı dene, olmuyorsa son çare hukuki yol.
Para her yaşta lazım. Birilerinin eline bakmak yerine kendi paranın olması en güzeli.
Neye göre kime göre güzel, konumuz 15 yaşındaki birisi? 15 yaşındaki birisine çalış para kazan mı diyorsunuz yoksa aileni şikayet et ve uzaklaştırma versinler mi diyorsunuz?

Neye göre kime göre güzel, konumuz 15 yaşındaki birisi? 15 yaşındaki birisine çalış para kazan mı diyorsunuz yoksa aileni şikayet et ve uzaklaştırma versinler mi diyorsunuz?
Öncelikle okuma anlamanı geliştirmeni tavsiye ediyorum çünkü 1 tane akıllı insanın yapacağı çıkarım yok burda.
15 yaşındaki birisine çalış para kazan mı diyorsunuz

Biz onun nasıl 120k biriktirdiğini bilmiyoruz, ama bir şekilde biriktirmiş. Çalışmış ya da harçlığından arttırmış. Ben de para her yaşta anlamlı, birinin eline bakmaktansa kendi parasının olması güzel yazmışım. Bu kadar. Kafanı yorup başka anlamlar çıkarmak istiyorsan sana kalmış.

aileni şikayet et ve uzaklaştırma versinler mi diyorsunuz?

Ailesi oldukları için çocuğa istediğini yapma özgürlüğüne sahip değiller. Çocuğa paranı vereceğiz demişler ve sonrasında ailesiyle tartışmış. Çocuk parayı alamamaktan korkuyor. İlk tercih olarak konuş anlaş dedim zaten. Anlaşamıyorlar ise ne önerirsin? Savunman şu mu "ailesi onlar, istediğini yaparlar, nolcak bla bla bla" yok öyle bir dünya. Arkadaş kendi kararını verecek. 120k ise istediği ona göre bir yol seçecek, ailesiyle iletişimi ve bütünlüğü ise ona göre. Bu kadar basit.

Arkadaşa katılıyorum, küçüğün yasal temsilcisi; küçüğün menfaatlerini gözeterek küçüğün malvarlığı üzerinde tasarrufta bulunmalıdır. Türk Medeni Kanunu'nda belirtmiş olduğum hususlar düzenlenmiştir. Maalesef ki toplum yapımızda çocuk, birey olarak görülmüyor; anne-babanın istediği her türlü tasarrufta bulunabileceği bir canlı olarak görülüyor. Fakat hukuk düzenine göre anne-baba çocuğun kendisi üzerinde ve malları üzerinde mutlak tasarruf sahibi değildir, çocukların hakları vardır. Bu nedenle çocuğu birey olarak görmeyen kişilerin bakış açılarını değiştirmelerini tavsiye ederim. Bu arada söylemiş olduğum bu olaylar, somut olaydan bağımsız ifadelerdir çünkü somut olayı derinlemesine bilmiyorum bu nedenle bir hukukçu olarak somut olaya ilişkin spesifik yorum yapmam doğru olmaz.

18 yaşından küçüksen açamıyorsun diye biliyorum. Fakat avukata danışmanda fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…