15 yaşında gainer alınır mı?

Doktor kontrolü ve önerisi olmadığı sürece kullanmamalısın.
Doktorlar sanki çok bir şey biliyor da. Ülkede protein tozlarına steroid tavrı sergileyen doktorlardan doğru bilgi bekleyemezsin. Benim görüştüğüm ve muayene gördüğüm çoğu dahiliye, üroloji doktoru ve aile hekimleri protein tozları hakkında olumsuz yorumları vardı. Oysa ki herkes biliyor protein tozunun peynir altı suyundan yapıldığını.

15 yaşında gainer alınır mı?
Paranı normal yemeğe ve karbonhidrat türevlerine harcarsan daha iyi olabilir. Amacın kilo almak galiba. 1 paket makarna pişince 1250 kaloriye vesaire denk geliyor, hem de çok ucuz bir karbonhidrat. Yani yulaf ezmesi, pirinç, makarna gibi şeylere harcayabilirsin.

Hiçbir şey bilmeyen doktor ¿? Protein tozunu yeterli beslenemeyen kişiler kullanıyor. Bir nevi parasızlıktan kullanılıyor. Amerika'da geyik eti ile beslenen sporcular varken bizimkiler ekonomi yüzünden protein tozu ve tavuk eti kullanıyor.

Eğer gittiğin doktor sana Protein tozunu yararlı bulmuyorsa bu senin tahlil ve vücudunun özellikleri ile alakalıdır. 6 yıl bir nevi bunun dersini alanlara bilmiyor demek saçmalıktır.

@Snowsat ?

Son düzenleme:
Ne için doktor kontrolü lazım onu söyleseydin bari? Bir kişinin su içmesi için doktor kontrolüne gerek var demekle aynı şey gibi bu çünkü.

Protein tozu ve gainer ikisi de bir gıda takviyesi, kullanabilmek için bir doktorun iznine ihtiyacı yok. Yediğin tavuktan, yumurtadan da proteinini , kalorisini alabiliyorsa bunu kullanarakta alabilir, normal gıdadan bir farkı yok sadece toz haline dönüştürülmüş bir karbonhidrat formu.

6 yıl bir nevi bunun dersini alanlara bilmiyor demek saçmalıktır.
Yalan bilgi çünkü yaydıkları. Sen olsan protein tozu zararlıdır karaciğerini yağlandırır, böbreklerine zarar verir diyen bir doktora inanır mıydın? Bilim öyle demiyor.

Protein vücutta gerekli olduğu gibi fazlası da zararlıdır. Bu fazladan magnezyum ve vitamin kullanmak ile aynıdır. Normal besinlerden 3 saatte alacağın proteini, emilimi hızlı olacağı için protein ve gainer kullanarak daha hızlı alırsın. Bundan dolayı karaciğere zararı olabilir. Bu su içmek değildir.
Sen olsan protein tozu zararlıdır karaciğerini yağlandırır, böbreklerine zarar verir diyen bir doktora inanır mıydın?
Evet , çünkü doğru. Vücudunun ne kadar proteine ve kadar karbonhidrata ihtiyacı olduğunu kan ve tahlil değerlerinden anlayan doktor sana kullanma derse doğruyu söyler . Sana doğal yollardan protein al der veya vücudunun protein eksiği var günlük 3 5 veya 10 gram protein tozu kullan der . Eğer bu konuda eğitimin yoksa kimseye bunu kullan diyemezsin. O kişi senin tavsiyen üzerine gider kullanırsa organlarında hasar oluşursa veya hayatını kaybederse suçu sizin olur.

Ek olarak akıl verdiğiniz kişi daha 15 yaşında gelişim çağında bir çocuk. Belki vücudu kabul etmeyecek belki karaciğeri, böbreği doğuştan gelen bir rahatsızlığa sahiptir neye güvenerek kullan diyebiliyorsunuz? Doktorlar bunu test eder, eğer doktorun kötüyse bu senin şanssızlığın . Gidip özel hastanelerde veya bölümünde uzman hekim muayenehanelere giderek bilgi almalısınız. Bu bilgisayar parçası değil. Sağlık oyuna gelmez.

Son düzenleme:
Normal besinlerden 3 saatte alacağın proteini, emilimi hızlı olacağı için protein ve gainer kullanarak daha hızlı alırsın. Bundan dolayı karaciğere zararı olabilir.
Yanlış bilgi. Bir besinin emilimi hızlı diye karaciğere zarar vereceği anlamına gelmiyor. Öyle olsaydı aldığımız her türlü glikoz her tüketildiğinde karaciğere zarar verirdi. Bunu AST-ALT enzimlerinden anlarız ama senin dediğinin bilimsel bir mantığı yok.

Vücudunun ne kadar proteine ve kadar karbonhidrata ihtiyacı olduğunu kan ve tahlil değerlerinden anlayan doktor sana kullanma derse doğruyu söyler.
Vücudun ne kadar protein ve karbonhidrata ihtiyacı olduğu kan tahlilinden anlaşılamaz. Komple zırva, yanlış bilgi. Kan tahlilleri ile bir kişinin günlük protein ve kalori ihtiyacını ölçemezsin. Kan tahlillerinde bunlar çıkmıyor. Daha önce hiç kan verdiniz mi?

Eğer bu konuda eğitimin yoksa kimseye bunu kullan diyemezsin. O kişi senin tavsiyen üzerine gider kullanırsa organlarında hasar oluşursa veya hayatını kaybederse suçu sizin olur.
Protein tozu ve gainer önerme konusunda herhangi bir eğitim görmeme ihtiyacım yok çünkü bunlar bir gıda takviyesi. Sağlıklı bir vücudu var ise vücudu karbonhidrat ve proteini sindirebilir. Bunlar vücudun enerji ihtiyacı olan makrolar. Fazla protein tüketse bile karaciğer onu glikoza dönüştürür idrar yoluyla dışarı atar.

Her fikri ve ağzı olan konuşunca böyle oluyor.

Son düzenleme:
Fazla protein tüketse bile karaciğer onu glikoza dönüştürür idrar yoluyla dışarı atar.

Kaynak: Memorial Sağlık Grubu Günlük Protein İhtiyacı Nedir? Günlük Ne Kadar Protein Alınmalı?

Proteinin olması gereken günlük miktarlardan fazla vücuda alınması böbreklerin yorulmasına neden olur. Bunun sonucunda da gut hastalığı ortaya çıkabilir. Karaciğer yağlanması da proteinin fazla alınmasının etkileri arasında yer alır.11 Ağu 2023
Siz cidden boş konuşuyorsunuz. Fazla proteini idrara verirmiş . Sizle tartışmaya bile değmez .

Total protein testi ile de protein eksikliği ve beslenme gereksinimleri öğrenilir.

10 düşün 1 kere konuş. Yazdıklarını 2 defa okuyup öyle paylaşım yapın
HER FİKRİ OLAN KONUŞUNCA BÖYLE OLUYOR.

Son düzenleme:
Eğer sen normal sağlıklı bir insanın gün içerisinde fazladan protein kaynaklı besinler tüketerek (bu sadece protein tozu değil), bir hastalığa yakalanmasını bekliyorsan bu şeye inanmak sana kalmış. Ben sana ne kadar yazsam inanmayacaksın ve yanlışlarını düzeltmeyeceksin gibi duruyor. Ayrıca Gut hastalığı proteinden değil, pürinden zengin besinlerden (kırmızı etin organ kısımları, sardalya, alkol) kaynaklanır. Ben son sözümü konu sahibine söyleyeyim bu sayede kime inanır ona kalmış ama ben doğruları söylüyorum.

@Kai4ra gainer kilo almak için kullanmak istiyorsan daha iyi alternatifler mevcut. Ben şahsen gainer almanı önermezdim çünkü yulaf, makarna, mısır gevreği, pirinç gibi şeylerde gram başına daha fazla karbonhidrat ve kalori içeriyor o yüzden gerçek yemeğe paranı harcaman daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…