15 yaşında galericilik vs sanayi

hakki_csharp

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle selamünaleyküm. 15 yaşındayım ve gelecek hakkında çok kararsızım bir abi tavsiyesi bekliyorum. Yaklaşık 9 aydır telefoncuda çalışıyordum şu an anakart tamiri hariç her şeyin tamirini yapabiliyorum. Arıza tespit yapabiliyorum. Ama derslerim hiç iyi değil işe okulla birlikte gidiyordum ve dersleri iyice boşladım. Annem de zorla işten çıkarttı beni 1 hafta kadar önce. Şimdi dersleri toparlayıp tekrardan çalışmak istiyorum bu arada şunu da söyleyeyim çalışmak için maddi anlamda bir zorunluluğum yok sadece okuyarak bir şey yapabileceğimi düşünmüyorum ama okulu da bırakamam ailem müsaade etmez. Aslında işimi seviyordum ama yapabileceklerim kısıtlı. Asıl konuya kararsız kaldığım yere geçelim bir daha çalışmaya başlayacağım zaman başka bir tanıdığın yanında galericilik mi yapmalıyım yoksa sanayide araçlara yazılım atan diğer tanıdığın yanında mı iş öğrenmeliyim? Bu konuda çok kararsızım bir abi tavsiyesi verin her iki tarafta neler yaşayabileceğimi gösterin.

Öncelikle selamünaleyküm. 15 yaşındayım ve gelecek hakkında çok kararsızım bir abi tavsiyesi bekliyorum. Yaklaşık 9 aydır telefoncuda çalışıyordum şu an anakart tamiri hariç her şeyin tamirini yapabiliyorum. Arıza tespit yapabiliyorum. Ama derslerim hiç iyi değil işe okulla birlikte gidiyordum ve dersleri iyice boşladım. Annem de zorla işten çıkarttı beni 1 hafta kadar önce. Şimdi dersleri toparlayıp tekrardan çalışmak istiyorum bu arada şunu da söyleyeyim çalışmak için maddi anlamda bir zorunluluğum yok sadece okuyarak bir şey yapabileceğimi düşünmüyorum ama okulu da bırakamam ailem müsaade etmez. Aslında işimi seviyordum ama yapabileceklerim kısıtlı. Asıl konuya kararsız kaldığım yere geçelim bir daha çalışmaya başlayacağım zaman başka bir tanıdığın yanında galericilik mi yapmalıyım yoksa sanayide araçlara yazılım atan diğer tanıdığın yanında mı iş öğrenmeliyim? Bu konuda çok kararsızım bir abi tavsiyesi verin her iki tarafta neler yaşayabileceğimi gösterin.

Aleykümselam, kardeşim liseyi okuduktan sonra resmi olarak okuma zorunluluğun kalkıyor, iş konusunda ise hangisi sana daha cazip geliyorsa onu secebilirsin, her iki mesleğinde önü açık, sana tek tavsiyem hangi işe girersen gir, o işi öğrenmeye bak, ben 12 yaşından beri çalışıyorum, nice iş değiştim, şimdi ise 19 uma gireceğim ve elimde iş yok, asgari ücretle hamallık yapıyorum şu an, anlayacağın pişmanım, tek tavsiyem yaptığın işi sev/sevdiğin işi yap ve o işi öğren, hayyatta başarılar👍

Yani galericilik dediğin orayı yönetecek misin yoksa orada çalışacak mısın? Benim kuzenimden örnek vereyim. Aynı senin gibiydi dersleri kötüydü, okula ilgisi yoktu. Ailesiyle çok ters düştü ama bir şekil ikna etti ve cnc makinelerini öğrendi. Daha doğrusu öğrenmek için bir atölyede işe girdi. Şuan fena olmayan bir maaş kazanıyor ve 19 yaşını doldurdu daha yeni. Düşünsene bundan 15 sene sonra usta olduğunda okul okuyanlara göre ne kadar rahat bir yaşamının olacağını. Senin sorduğum soruya göreyse araçlara yazılım atmak iyi getirisi olan bir iş. Zaten sanayide neredeyse her şey maddi açıdan iyi getirir ama tanıdığım kim o önemli. Seni kapıda karşılamayacak bu yüksek ihtimal, zorlayacak seni. Ama devam ettirirsen bu işi birikim yapar kendi yerini açarsan seninde süper bir hayatın olur maddi açıdan. Bunları okula ilgin olmadığı için söylüyorum. Misal ben hep edebiyat okumaya heves ederdim ve şuan okuyorum. Çeşitli işlerde çalıştım uzun süre veya kısa süre, ufakken çırak olarak sanayiye gittiğimde olurdu. Kolay değil hele ki baban o ustaya bir şeyler tembihlemişse. :) Sana diyeceğim okuyaram olunabilecek hiçbir şeyin hayalini kurmuyorsan sana doğru geleni yap. Ama bunu anneni, babanıda kırmadan ikna ederek yap. Zaten ne yapsan ne desen onlar istemez bu yaptığını sen yinede sabırlı ol. Şuan istediğin şey gerçekten bu sunduğun 2 seçenekten biriyse birini seçip yola koyulmalısın. Ve evet sana katılıyorum artık çok belirli birkaç meslek dışında okuyarak pekte rahat bir hayat yaşayabileceğini sanmıyorum. Benim okuduğum bölümde bunlardan birisi ama bir yandan ticaretle uğraştığımdan ve hayalim olduğundan edebiyat okuyorum. Kendine iyi bak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı