15 yaşında göz numarası düşürülebilir mi?

SherlockK6

Decapat
Ben bir hata yaptım ve 13-14 yaşlarımda gözüm 0.25 miyopken ailede herkes lens taktığından ben de lense başladım. Sonrasında enfeksiyon kaptım ve lensi bıraktım, gözlük taktım şimdi ise de gözlük kullanmak çok zor geliyor fiziksel aktiviteler vs. şu anda ise gözüm 2 numara miyop ve 0.50 astigmat. Şu an yaşım 15 sizce göz numaramı düşürmemin bir yolu var mı? Keşke gözüm 0.25'ken hiç lens falan bulaşmasaydım belki de gözüm bu kadar artmazdı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Lens takmak göz numaranı arttırmaz ki. Gözlük takmak veya takmamakta göz numaranı arttırmaz. Eğer genetik olarak o gözlerin bozulacaksa gözlük taksan da takmasan da göz numaran büyür. Yani gözlük takmadığın zaman göz numaran büyür taktığın zaman durur diye bir şey yok gözlük takarken de göz numaran büyüyebilir. Gözlük konforlu değilse tekrar lense geç fakat bu sefer lenslerine çok temiz bakmaya çalış ve uzun ömürlü bir lens al.

Gözün zaten büyüyeceği belli bir numarası oluyor biz bunu ya yavaşlatıyoruz ya da hızlandırıyoruz belirli numaraya geldikten sonra da genelde bir daha numara artmıyor.

Anladım hocam. Peki tekrar lense başlasam lens kullanmanın da bir ömrü var mı atıyorum şu kadar yıl kullanabilirsin diye.

Gözün zaten büyüyeceği belli bir numarası oluyor biz bunu ya yavaşlatıyoruz ya da hızlandırıyoruz belirli numaraya geldikten sonra da genelde bir daha numara artmıyor.

Bir tane doktor yakına gözlükle bakarsan göz numaran artar demişti ben de göz numaramı ona bağlamıştım.

Uzun süre yakına bakarsan gözünün içindeki eksen uzuyor bu da miyopa sebep oluyor. Yani uzağa baktığında artık bağ kısalıp göz merceğini bombeleştiremediğinden dolayı miyop oluyorsun fakat bu genetik yani genetiğinde yoksa yakına uzun süre de baksan miyop olmazsın. Yani miyopluk başladıysa bunu gözlükle durduramazsın. Gözün 0.75 miyoptan 2 derece miyop olduysa gözlük taksan da takmasan da zaten 2 derece olacaktı. Gözlük takmazsan ne olur uzağı net göremezsin nesnelere daha yakınadan bakman gerekir gözlerini kısacağın için göz yorgunluğu yaşarsın ama bu miyopu ilerletmez. İkinci olarak evet lenslerin kullanım ömrü var. Lens aldığın zaman bazı lensler 1 aylık bazıları 6 aylık bazıları senelik oluyor. Alacağın zaman süresini bilerek almalısın ve temiz kullanmalısın enfeksiyon işi şakaya gelmez.

Sağ olun hocam. Lens süresinden kastım mesela bir insan en fazla 20 yıl düzenli lens kullanabilir gibi. Yani ömür boyu düzenli bir şekilde lens kullanılmaz mı onu merak ettim.

Sağ olun hocam. Lens süresinden kastım mesela bir insan en fazla 20 yıl düzenli lens kullanabilir gibi. Yani ömür boyu düzenli bir şekilde lens kullanılmaz mı onu merak ettim.

Hocam enfeksiyon yaşamışsın önceden. Eğer ciddi bir enfeksiyon değilse kullanabilirsin fakat gözün hassassa örneğin bahara alerjin varsa ve gözlerin falan baharda kaşınıp kıpkırmızı kanlanıyorsa o dönemlerde sıkıntı yaşayabilirsin.

Hocam enfeksiyonu atlatalı 6 ay oldu. Çok şükür ciddi bir şey değilmiş. Geçen haftalarda sadece futbol oynadığım zamanlar takıyorudum ama bir tanesi yırtıldığı için yenilerini alacağım. Lensi taktığımda da gözümde bir ağrı acı sızı olmasa da bir kuruluk hissediyorum yani gözüm lens takmıyorkenki gibi değil. Şekerleme yaparken de çıkarmıyorum(en fazla 1 saat uykularda).göz damlasını da nasıl ne zaman kullanacağımı da tam bilmiyorum.

Hocam eğer kuruluk hissediyorsanız önce göz doktoruna gidin. O gerek görürse göz damlasını öyle verir belki lensleri yeteri kadar solüsyonunda bekletmiyorsunuzdur. Tavsiyem kısacıkta uyusanız çıkartın yanlışlıkla derin uykuya falan dalarsınız gözünüzde kalır sıkıntı çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…