15 yaşında kafede çalışmak mantıklı mı?

Hocam yaklaşık aylık 1200 TL gibi bir şey ediyor bence biraz az 80-90 TL olsa hani neyse de bir de üstüne temizlik falan bence biraz sıkıntılı bence başka işlere de bir bakın ya da pazarlık falan yapın.
Not: Paraya sıkıştıysanız iş iştir.

Bunlar hayatın geri kalanında çok işe yarayacak deneyimler. Günde 40 TL'den haftasonu çalışmadığın bir senaryoda ayda 880 TL yapıyor.
Parası çok az anlayacağın. Zam iste, makul bir rakam verirse işi kabul et bence. Seni inanılmaz zorlamazsa, gittiği kadar devam edersin çalışmaya.

Asgari ücretin altına çalışmayın. 11 saat çalışacakmışsınız bir de, kendinizi epey kullandırtmış olursunuz. Yerinizde olsam asla çalışmazdım.

Asgari ücretin altına çalışmayın. 11 saat çalışacakmışsınız bir de, kendinizi epey kullandırtmış olursunuz. Yerinizde olsam asla çalışmazdım.
Günümüz şartlarında 15 yaşında bir çocuğun 2800 TL+ maaşla iş bulması zor. 2000TL gibi bir rakama kabul etsin derdim ama haftada 5 günden ayda 880 TL yapıyor. İnsani rakamlar değil bunlar, en fazla cebine harçlık olur, bu kadar çalışma saatinde cep harçlığından fazlasını bekliyor insan. 40 TL'yi 60+ yapabilirse bence güzel iş. 15 yaşında olduğunu düşünürsek güzel de para.

Yaş ile ne alakası var? Çocuk 11 saat çalışacakmış. Yetişkinin yapacağı işi yapıyor sonuçta.
Asgari ücretin altı kabul edilemez. Ancak part-time çalışırsa ücret azalmalı.

Yaş ile ne alakası var? Çocuk 11 saat çalışacakmış. Yetişkinin yapacağı işi yapıyor sonuçta.
Asgari ücretin altı kabul edilemez. Ancak part-time çalışırsa ücret azalmalı.

Hocam haklısınız, fakat bu millette böyle bir algı var, yaş 20 altı olsun, kazık atmaya çalşırlar, kullanmaya çalışırlar, ama bilmiyorum, cezası var mı diye.

Hocam haklısınız, fakat bu millette böyle bir algı var, yaş 20 altı olsun, kazık atmaya çalışırlar, kullanmaya çalışırlar, ama bilmiyorum, cezası var mı diye.
Başka yerde iş aramalı. 1040 TL çok gülünç bir sayı.

40 TL çok az günün yarısı çalışıcaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…