15 yaşında para kazanmak mümkün mü?

Söyleyeceğim şey kısa vadeli aylık kazandıran bir şey değil ama geleceğe dönük yatırım yapabilirsin. Annenin ya da babanın adına bir borsada hesap açıp hisse senedi alabilirsin(araştırarak al).kripto ile aylık kazanabilirsin ama piyasa çok oynak olduğu için kriptoya yatiracağın parayı kaybetmeyi göze alarak yatır.

Eğer annen ve babanı ikna edebilirsen ve doğru şekilde yatırım yaparsan gelecekte rahat edebilirsin dostum.
Not: Borsaya yatıracağın parayı gözden çıkarmalısın(kaybetme riski var)(aslında hisse senedinde çok fazla para kaybetmezsin ama kripto bu açıdan çok riskli)

Sen nasıl yaparsın bilmiyorum ama kendimden bahsedeyim.
14 yaşıma girdiğimde direk meslek lisesine bilgisayar teknik servisi bölümüne girdim ve okulumu okuyup mezun olunca diplomamı alıyorum bir yandan bu sene 11. sınıf olduğum için sene sonu kalfalık belgemi alacağım (seneye de ustalık belgemi alacağım hayırlısıyla) üstüne de kurumsal bir firmanın teknik servisinde çalışarak (staj olarak geçiyor) düzenli maaşımı alıyorum.

Başladığımda 14 yaşındaydım şu an 2 ay sonra 17 yaşıma gireceğim mezun olduktan sonra da hayalimi gerçekleştirmek istiyorum.

Mezun olduktan sonra:
Ustalık belgesi (cepte)
Meslek lisesi diploması (cepte)
En az 2 yıl iş tecrübesi (şu an 2.5 mezun olduğumda 4 yıl cepte)
A1/A2 Almanca (şu an düzenli olarak kursa gidiyorum yani bu da cepte)
Son olarak Almanya merkezli bir iş sözleşmesi kalıyor yani 18a vizesiyle işçi olarak Almanya'ya gidip orada yaşamak ve çalışmak için tek eksiğim mezun olduktan sonra Almanya'da bir iş bulmak

Kısaca ilk başta meslek lisesini tercih ederek hayatımın en iyi seçimini yaptım diyebilirim daha 16 yaşında A1 ehliyetimi ve Yamaha MT-125 motorumu elime aldım annemden babamdan hiçbir yardım almadan kendi bilgisayar ve konsol odamı yaptım.

Yani yaşın çok bir önemi yok doğru yolu bulursan her türlü güzel paralar kazanabilirsin.

Sermayesi olmayan birisi için kripto pek doğru bir öneri olmaz gibi

Sadece hafta sonları çalışabileceğin bir iş arayabilirsin. Sanayi olur garsonluk olur. Sakın utanma bunda utanacak bir şey yok. Ben lise 1. sınıftayken dükkan dükkan iş var mı diye sorup soruşturuyordum ve bir tane kuru temizlemeciye girdim 3 ay orada çalıştım. Zamanında günde 35TL kazanıyordum (2018 falan) 5TL yol masrafım oluyordu geri kalanı bana kalıyordu. Yaz tatilinde girmiştim o yüzden ben düzenli çalışıyordum ama hafta sonları yoğun olan yerler genelde geçici elemanlar arar. Bende senin gibi 6. sınıftan beri babamdan 5 kuruş almadan yaşamayı öğrendim ve şu an üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Yazın 3-4 ay kurumsal bir yerde çalışırım bir kısmını aileme veririm geri kalanını cebime harçlık yapar okuluma gelirim. Örneğin restoranlar lokantalar veya farklı yerler. Buralarda günlüğü 300-400TL ve üzeri paralar kazanman çok olası. Hatta okullar tatil olduğunda hafta sonu değil tüm hafta çalışırsın daha da fazla kazanırsın. Evine çok uzak kalmıyorsa merkez bölgelerde dönerci, kafe, restoran, lokanta vb her dükkana gir abi kolay gelsin buranın müdürü veya yetkili birisi varsa konuşabilir miyim de. Durumu izah et hafta sonları günübirlik çalışmak istiyorum dersen iş bulabileceğine eminim. Ama özgüvenin yüksek olsun konuşurken kendinden emin bir şekilde konuş ve sakın pes etme bir olmaz iki olmaz üçüncüde adam seni denemek ister.

Böyle işlere annem izin vermiyor hocam ben elektrik bölümü okuyorum lisede elektrik işine girmek çok isterim ama babam evde olmadığı için izin vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…