15 yaşında vücut formu nasıl toparlanır?

Tayfun Bora

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2060 SUPER
i7-9700K
16GB 3200MHZ RAM
ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING
SAMSUNG EVO 860 500GB M2 SSD
650W PSU
Merhaba, 15 yaşındayım 1.64 boyum var ve 53 kiloyum. Bu halimden çok sıkıldım vücudumu geliştirmek istiyorum evde. Boyum için barfiks esneme hareketleri zıplama falan yapıyorum ve yüzmeye başladım ama vücudumuda bu halden kurtarmak istiyorum. Sağlıklı bir beslenme ile fitnessa başlasam boyumun uzamasını etkiler mi? Etkilemese bile neleri yapmamam lazım, bana yardımcı olabilir misiniz? İyi Sosyaller.

Yüzmeye devam et hocam illa fitnes yapmak zorunda değilsin ama eğer istiyorsan yap ama yaparken fazla ağır girme çünkü hala daha kemiklerin gelişmekte.

Yüzmeye devam et hocam illa fitnes yapmak zorunda değilsin ama eğer istiyorsan yap ama yaparken fazla ağır girme çünkü hala daha kemiklerin gelişmekte.

Hocanın verdiği kendime uygun ağırlıklarla çalışsam boyum için sıkıntı olmaz değil mi hocam.

Boy uzaması %75 genetik, 25 beslenmeye bağlı.

Genlerinde yoksa spor boy uzatmaz.

Yaşın genç kilonsa fazla düşük. 3 damacana kadar birşeysin, o kütle ile seni geliştirecek, kütle kazanacak ağırlık altına girebileceğini sanmıyorum.

Sadece kaldıracağın ağırlığın barı 20kg filan.

Boy için sürekli zıbla ipla atla falan. Ayrıca bir yere tutunup sık sık kendini sarkıtıp esneme yapmak omurganı esnetecektir. Bu dönemde kalsiyum magnezyum potasyum ve demir bakımından zengin yiyecekler/içecekler boyunun uzamasını hızlandırır. Hacim kazanmak içinse dengeli ve biraz da protein ağırlıklı beslenmek önemlidir. Fakat spor yapmazsan proteinin hiçbir anlamı kalmaz.

Hocam bu dediklerinizi yapıp sporada başlarsam güzel bir form alır mıyım kilomu arttırmak istiyorum boyum etkilenmeden.

Spor yapıp (hakkıyla) daha böyle vücudu şekle girmeyen hiç görmedim. Aldığın kalori miktarını arttır ve spora başla pişman olmazsın.

Hocam bu dediklerinizi yapıp sporada başlarsam güzel bir form alır mıyım kilomu arttırmak istiyorum boyum etkilenmeden.

Yüzme+fitness vücudunu önemli derecede geliştirecektir ama boy açısından bir şey beklememek gerek yapacağın spor en boy uzatan spor olarak dahi geçse halk arasında, en fazla %1-2 fark eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…