15 yaşındakiler her şeyini çalışarak mı alıyor?

Tabii ki ailesi sayesinde alıyor fakat ben 15 yaşımdayken yıllardır biriktirdiğim parayı koyarak pc toplamıştım.
Kanka çalışsa verecekleri para 100 TL, oda aylık 400 yapar 1-2 yıl da anca toplar.

Hayır,kendisi çalışarak almaz.Ama alması gayet iyi olurdu.15 Yaşında isen kendini bir alanda geliştirerek kendi paranı bile kazanabilirsin.Yazılım,çizim alanlarında kendini geliştirip part time işler yapabilirsin.Gayet güzel gelir elde edersin ve ileride ki kariyerin için önemli bir adım olur.

Yazın babam bir markete ortak olmuştu bende çalışayım dedim. Tüm gün tek başıma mal diz kasiyerlik ve sipariş geldimi damacana filan fark etmeksizin servis yapıyordum. (Site marketiydi) Asgaari maaşa çalışmıştım. Amacım bilgisayar almakdı sonra borçlar morçlar derken para gitti. Şuan daha anca geri alabilmeye başladım.

TR'de yaşayan 15 yaşındaki çocuklara verilen önerilere bakın, çıldıracağım

- Yazılım öğren

Oldu olacak sabah erken kalkıp iki barfiks üç mekik de çeksin belki bilgisayara daha da yaklaşır. Teknoloji geliştikçe şu çocuklara dahi verilen "Yazılım öğren, Grafik öğren" tavsiyeleri bıktırdı artık.

Yabancı dil öğrenmeye çalış. En azından temel şeyleri öğrensen bile otellerde (18 yaşını doldurduğun taktirde) asgari maaş + tip şeklinde çalışabilirsin. Turizm sektöründe yaşı küçük olanlara sempati ile yaklaşılıyor.
Kullanıcı adını şimdi fark ettim. Arkadaş belli ki Muğlalı. Ne yazık ki Muğla'da böyle (sözüm meclisten dışarı ) h*yarlar bulunabiliyor. Çocuğun elindeki parayı almak da ne oluyor. Bu yaşlarda kendi parasını kazanmaya başlarsa emeğin değerini, parayı kontrol etmeyi öğrenir. Arkadaşları okulda, sağda-solda para harcarken bu arkadaş burnunu mu çekip buracak...

Şahsen çalışmaya küçük yaşta başladım. Haftalık 40 lira ile başlayıp, aylık asgari maaş + (hatrı sayılır miktarda) bahşişe kadar geldim.
Yazları akraba yanlarında çalışıp emeğini sömürtmek yerine en azında maaşı iyi olan ama işi de öğreten yerlerde çalışabilir.

Son düzenleme:
Eskiden eve bile bakarlardı. Öyle delikanlı adamlardı.

Kusura bakma da ailen geri de kalmış. Hem de çok. 15 yaşına geldin ne gerek var ne demek ya? 80 yaşında oyun oynayan var. Böyle aileler çok var ama hala Türkiye de maalesef... Bunun yaşı falan yok. Onlara yayıncıları falan göster. Ayrıca senin yaşındakiler tek başına çalışıp alamaz öyle. Mutlaka aileleri de yardım ediyor. Kimisi doğuştan zengin, kimisi zengin olmasa bile alabilecek durumları var. Orta seviyeli bir insan bile alabilir eğer hiçbir yere borç yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…