Hououin Kyouma
Gigapat
İlk bilgisayarımı 15 yaşlarında ayarlamaya başlamıştım, onlar da hep kendi ayarladığım paralarla olmuştur. İmzamdaki sistem de yine kendi bütçemle oluşturduğum bir sistem. Aslında böyle şeyler alınacaksa aile tarafından desteklenerek alınması gerek ama maalesef çoğu kişi böyle yapmıyor.Arkadaşlar 15 yaşındayım. Bilgisayarım veya konsolum yok. Geçen yaz annem ve babamdan bilgisayar istedim fakat babam ne gerek var 15 yaşına geldin boş işlerle uğraşma dedi (bence oyun oynamanın tam zamanı). Annem ise git çalış kendi paranla al dedi. Ben de babamın yanında çalıştım tüm yaz günlük 20 TL'ye 1000 liraya yakın param oldu yaz sonu fakat annem o parayı aldı PS3 alacaktım alamadım. Şimdi anlamadığım bir yer var sınıfımda çoğu arkadaşımın bilgisayarı veya konsolu var şimdi bu arkadaşlarımın hepsi çalışarak mı aldı bunları? Aileme anlayamıyorum durumumuz iyi, kötü olsa tamam derdim ama para sıkıntısı yok yani. Ben zaten vazgeçtim almaktan iyi PC'ler 10kdan başlıyor artık. Lütfen şu sorumu cevaplayın benim yaşımdakiler çalışıp mı alıyor?
Yukarıda bu durumu normalleştirmeye çalışan arkadaşlar var olmaya devam ettikçe bu zihniyet maalesef devam edecek. ABD veya Avrupa ülkelerinde böyle bir şey göremezsiniz. Orada 14-15 yaşındaki bir çocuk bilgisayar veya oyun konsolu almak için çalışmaz. Ailesi bakar. Tabi zihniyet çok önemli.Böyle aileler çok var ama hala Türkiye de maalesef...
Tabi ki normelde olmaması gerekiyor. Yazdığım da normelleştirme gibi bir amacım yoktu. Yazın yapcak bir şeyim yoktu canım sıkılıyordu. Hemde bilgisayar almayı düşünüyordum ama ekonomik durumunuz kötü diye zordu. Hem iş hayatını öğreneyim hem vakit geçsin hem de bilgisayarı aradan çıkarayım diyip. Kendim istemiştim.Yukarıda bu durumu normalleştirmeye çalışan arkadaşlar var olmaya devam ettikçe bu zihniyet maalesef devam edecek. ABD veya Avrupa ülkelerinde böyle bir şey göremezsiniz. Orada 14-15 yaşındaki bir çocuk bilgisayar veya oyun konsolu almak için çalışmaz. Ailesi bakar. Tabi zihniyet çok önemli.
Yok size demedim. Siz zaten babanızın ortak olduğu markette çalışmışsınız bir nevi kendi işyerinizde takılmışsınız diyebiliriz. Bu normal.Yazdığım da normelleştirme gibi bir amacım yoktu.
Bu tamamen senin hayatınla ilgili bir durum. Ailenin bu durumlara nasıl baktığı ile ilgili bir durum. Bazı ailelere göre ihtiyaçtır bazılarına göre gereksiz. Aileniz almak istemiyorsa kendiniz çalışıp alacaksınız. Ama çalışsanız bile şu ekonomide maalesef zor diyebilirim.Arkadaşlar 15 yaşındayım. Bilgisayarım veya konsolum yok. Geçen yaz annem ve babamdan bilgisayar istedim fakat babam ne gerek var 15 yaşına geldin boş işlerle uğraşma dedi (bence oyun oynamanın tam zamanı). Annem ise git çalış kendi paranla al dedi. Ben de babamın yanında çalıştım tüm yaz günlük 20 TL'ye 1000 liraya yakın param oldu yaz sonu fakat annem o parayı aldı PS3 alacaktım alamadım. Şimdi anlamadığım bir yer var sınıfımda çoğu arkadaşımın bilgisayarı veya konsolu var şimdi bu arkadaşlarımın hepsi çalışarak mı aldı bunları? Aileme anlayamıyorum durumumuz iyi, kötü olsa tamam derdim ama para sıkıntısı yok yani. Ben zaten vazgeçtim almaktan iyi PC'ler 10kdan başlıyor artık. Lütfen şu sorumu cevaplayın benim yaşımdakiler çalışıp mı alıyor?
Bir de ailenden dinlemek lazım diye düşünüyordum şu cümleden sonra ailen sınıfta kaldı.yaz sonu fakat annem o parayı
Yukarıda bu durumu normalleştirmeye çalışan arkadaşlar var olmaya devam ettikçe bu zihniyet maalesef devam edecek. ABD veya Avrupa ülkelerinde böyle bir şey göremezsiniz. Orada 14-15 yaşındaki bir çocuk bilgisayar veya oyun konsolu almak için çalışmaz. Ailesi bakar. Tabi zihniyet çok önemli.
2-3 sene sonra hayatını belirliyecek bir sinava giriceksin.15 yaşına geldin boş işlerle uğraşma dedi (bence oyun oynamanın tam zamanı)
Kafa bir milyon. Cevap vermeye bile değmez.Durumunuz iyi olması her şeyini onlardan beklemen anlamına gelmez.
"Yazılım öğren". Tamam öğrensin. Nereden başlayacak bu çocuk? Ne öğrenecek? Ne kadar sürede öğrenecek okulu da var bunun. Öğrenecek imkanları var mı? Bunun için bile para harcamak gerekiyor. Onu da geçtim, para kazanacak kadar yazılımı 15 yaşında daha PC/konsolu olmayan bir çocuk gerçekten öğrenebilecek mi?TR'de yaşayan 15 yaşındaki çocuklara verilen önerilere bakın, çıldıracağım
- Yazılım öğren
Oldu olacak sabah erken kalkıp iki barfiks üç mekik de çeksin belki bilgisayara daha da yaklaşır. Teknoloji geliştikçe şu çocuklara dahi verilen "Yazılım öğren, Grafik öğren" tavsiyeleri bıktırdı artık.
Aferim sana. Cevap vermeye bile değmez 2.Tamam bekler de aile yapar mı? Tabii ki hayır. Bence ailesi rahatlığa alışmasını istemiyor. Ben 12-13 yaşında iş hayatı ile tanıştım.
Katılıyorum. Biz demiyoruz ki çalışmasın, yan gelip yatsın. Ama burada verilen öneriler ve ailesinin davranışı, okul yanında boş zamanlarında kendiğini eğitmesini ima etmekten çok uzak, hayalperest bir yaklaşım.Yukarıda bu durumu normalleştirmeye çalışan arkadaşlar var olmaya devam ettikçe bu zihniyet maalesef devam edecek. ABD veya Avrupa ülkelerinde böyle bir şey göremezsiniz. Orada 14-15 yaşındaki bir çocuk bilgisayar veya oyun konsolu almak için çalışmaz. Ailesi bakar. Tabi zihniyet çok önemli.