15 yaşındayken kendim çalışarak evimi, arabamı aldım. Evlenecektim ancak yaş tutmuyordu, daha 3 sene vardı. O zamanlar Rusya'ya inşaat işçisi olarak gitmiştim... Zor yıllardı ama sahip olduğum her şeye onun sayesinde sahip oldum. Şu anda 21 yaşındayım ve 3 çocuğum var... Refah içinde yaşıyoruz hepimiz aylık gelirim 50k+
Yıl eskilerden biri sen bilmezsin deden bilmez onun dedesi bilmez ama baban bilir.
Fatih Sultan Mehmet aradı atladım Mercedes'e gittim çölde benzin bitti koşmak zorudna kaldım neyse ki balancialarımı giymiştim bir anda arkamda kutup ayısı belirdi sonra ona 2.el ateş ettim keleş ile sonra Twitter'e mesaj geldi almışız İstanbul'u.
16 yaşındayım. Yanlış anlaşılmasın, çalışmasına karışmam, zaten kendim de çalışmıyorum. Hayatta daha önemli şeylerin olduğunu, geleceğini şekillendirmesi için bir konuda çalışması gerektiğini söyledim.
Ben 38 yaşındayım. Babama bilgisayar için 5000 lira destek ver desem verir parayı. Anne babalar çocuğuna para verir ve vermelidir. Bu işin yaşı olmaz. Üniversiteye gitsen de para gönderir, askere gitsen de gönderir. Sen 15 yaşında öğrencisin. Kendin çalışıp değil, baban parasını vererek bilgisayarını almalıdır. Almıyorsa bilgisayar sahibi olmanı istemiyor demektir.
15 Yaşındayken kendim çalışarak evimi, arabamı aldım. Evlenecektim ancak yaş tutmuyordu, daha 3 sene vardı. O zamanlar Rusya'ya inşaat işçisi olarak gitmiştim... Zor yıllardı ama sahip olduğum her şeye onun sayesinde sahip oldum. Şu anda 21 yaşındayım ve 3 çocuğum var... Refah içinde yaşıyoruz hepimiz aylık gelirim 50k+
Tam olarak sorunu anlamadım, hayat eşit değildir. Benim 15 yaşında çocuğum olsa tabii zaruri ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyorsam çocuğuma yaşıtlarının kullandığı şeylerin en iyisini veya en azından idare edecek olanını almak isterim. Bu devirde durum varken çocuğu telefonsuz, bilgisayarsız bırakmak saçmalıktır. Ucuz olur, giriş seviyesi olur çok normal.
Tabii çocuk diyorsa bende Oppo var okuldakilerde iPhone bu şımarıklıktır, bu durumda kalk paranı kazan öyle düşünürüz denilir.
Evet fazla agresif davrandım. Öncelikle bunun için özür dileyeyim.
Benim dayanamadığım şey, insanlar daha ergenliğe girmemiş çocuk yaştaki birine "hayata göğüs ger, git kendi paranı kazan, ailen bu yaştan sonra almak zorunda değil vs." demesi. 20-30 yaşındaki adam kazanamıyor 15 yaşındaki çocuk ne kadar kazanabilir? Bırakın kendi sorumluluklarını yerine getirdiği yerde çocukluğunu yaşasın.
Estağfurullah olabilir öyle şeyler. Ama şöyle bir şeyde var herkes ailesi sayesinde buralara gelmedi. Tabii ki de ailenin yapması gereken bir görev ama aile içinde bilmediğimiz bir neden olabilir? Benim ailem de bu konuda biraz geri ama yapacak bir şey yok. 5. sınıfta iken bir tablet aldırmak için resmen kendimi öldürmüştüm. Ama olmuyorsa olmuyor. Ailenin bu konuda zorunluluğu yok ben de isterdim alsınlar bana da zamanın da alsaydılar keşke ama işte yapacak bir şey yok. Ve dediğiniz şeylere de katılıyorum. Küçük yaştan beri çok çalıştım. Ben de kendi bilgisayarımı 1 yıl yemeden içmeden çalışıp aldım.
Bu arada ben bunları, geliri orta düzeyde olan bir ailede aldığım her türlü teknolojik aletin büyük çoğunluğunun parasını biriktirmiş birisi olarak yazıyorum. lise 11. sınıfa kadar aldığım her şeyin parasını biriktirmek zorundaydım. Ergenliğim biriktirmekle geçti desem doğru bir cümle olur. Ve hayır, işe girmedim hiç.
16 yaşındayım. Yanlış anlaşılmasın, çalışmasına karışmam, zaten kendim de çalışmıyorum. Hayatta daha önemli şeylerin olduğunu, geleceğini şekillendirmesi için bir konuda çalışması gerektiğini söyledim.
Geleceğini şekillendirmesi için okuması gerekiyor işte. Bir yerde işe girip asgari ücretin yarısıyla çalışması değil. Ben de bunu anlatmak istiyorum.
Eğer derslerine olması gerektiği gibi çalışıyor ise zaten geleceğini şekillendiriyordur. Kalan zamanını eğelenmek ve klişe olacak ama kitap okuyarak geçirmesi gerekir.
Ya hocam tamam da ben şunu soruyorum sınıfta 15 erkek var ve 10 tanesinin pc si konsolu var bu arkadaşlar bir şeyler başararak mı aldı? Yoksa babalarımı aldı?