15 yaşından sonra boy daha fazla uzar mı?

Can.t7

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu boy konusunda maalesef biraz takıntı yaptım sizin de görüşlerinizi almak istiyorum. 14 yaşındayım 2 ay sonra 15 yaşına gireceğim boyum yaklaşık 10-11 aydır uzamıyor, boyum 167. Annemın boyu 164, babam 171, anne tarafı dayılarım kuzenlerım hepsi 180-188 arası. Boyum neden 1 yıldır uzamıyor? Yaşıma göre normal mi? Daha ne kadar uzarım?

Ergenlik çağına yeni girmiş sayılırsın ayrıca basketbol gibi hareketli sporlarla uğraşıyorsan kesinlikle boyun biraz daha uzar.

Hi,
hello,

It's normal for growth to slow down during adolescence, so the fact that you haven't grown much in the past year isn't necessarily a cause for concern. Given your family's height history, it's likely you'll continue to grow, though the exact amount is hard to predict. Focus on maintaining a healthy lifestyle with balanced nutrition and adequate sleep, and consult with your doctor for personalized guidance. Remember, height is just one aspect of who you are, and there are many other qualities that contribute to your overall well-being.

Ergenlik çağına yeni girmiş sayılırsın ayrıca basketbol gibi hareketli sporlarla uğraşıyorsan kesinlikle boyun biraz daha uzar.

Bu yaz sonuna kadar bir 171 172 olma şansım var mıdır?

Ben 15 yaşından sonra 4 cm uzadım, yaşıt arkadaşım 30 cm uzadı. Tamamen genetik ve şans.
Spor yapmanın boy uzamaya abartıldığı kadar yararı olduğuna inanmıyorum çünkü ben 15-17 yaşlarım arasında haftada 10 küsür saat basketbol antremanı yapıp ayrıca basketbol oynuyordum.

Kimse müneccim değil. Düzgün beslenin, uyku düzeninize dikkat edin. 18-20 yaşınıza kadar uzarsınız.

Kişiden kişiye göre değişebilir bende tam bilemiyorum sizin durumunuza bağlı.

Bu basketbol boy uzatiyor bilgisi vahiy olarak mı indi basketbol oynamak boy uzatiyorsa 7/24 zipla o zaman o nasıl mantik?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…