15 yaşından sonra boy uzar mı?

Genetiğinde varsa uzarsın yoksa uzamazsın spor falanda çok az uzatabilir ama %90 genetik ben 16 yaşındayım 1.72'yim durdum gibi şaşırtıcıda gelmiyor ailem kısa genetikte yok.

Normalde 25 yaşına kadar yolu var boyum ama tabi genetik ve gündelik hayatın da etkisi var.
Normalde bir erkeğin boyu, genetik sınırı aşmadıkça 20 yaşına kesin uzar ama bazen belli olmuyor işte. Örneğin benim boyum 13 yaşında 1.70 olarak durdu. En uzun ve en irilerdenken birden en kısalardan oldum.
Ve 1.85 boyda durmaktan korkulur mu? Ciddi misin? Asıl bir hedef veya amaç olmadıkça bence 1.90 üstü gereksizdir. Ben boyumun 1.70'te durmasına üzüldüm ama basketbolcu hayalim olmasına rağmen, uzasam bile 1.90'ı pek geçmek istemezdim. Hayalimdeki boy küçükken baya da olası olan 1.80'di ve onu bile göremedim ben.
Şu an 21 yaşındayım.

Uzayacağını sanmam 15 yaşında 185'tim şimdi 23 yaşındayım hala 185
O iş öyle olmuyor. Çok değişkenlik gösterebiliyor. Sen hızlı uzamışsın ve eşiğine erken ulaşmışsın, o yüzden durmuşsun. Ben de 13 yaşında durdum örneğin. Çünkü yaşıma göre çok uzundum ama ailem çok kısaydı yani genetikte yoktu. 21 yaşındayım ve 13 yaşından beri hâlâ 1.70'im.

Genetiğinize bağlı.

Yanlış biliyorsunuz. Uyku hormonu 23.00 ve 05.00 arası salgınalıyor.

Hocam hormon testi nasıl yapılıyor?
Hormon testleri genellikle kan testi ile yapılmaktadır. Her bir hormon için test yöntemi farklı olsa da genellikle her bir hormon için ayrı bir kan tüpü kullanılmaktadır. Bir hastalığın tanısı için hormon kan düzeylerinin yeterli olduğu hormon türlerinde, kandaki hormon seviyesinin tespit edilmesi yeterlidir.

Neredeyse 2 yıl geçmiş boyun kaç oldu uzadınmı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…