Herkese selam,
Allah izin verirse motosiklet almayı düşünüyorum. Ama bugüne kadar ne motosiklet ne de araba kullandım, trafiğe hiç çıkmadım. Yani bu konuda tecrübem sıfır, bilgim de ehliyet sınavına yazıldıktan sonra biraz araştırmam sayesinde oluştu. Bütçem ise 140-150 bin TL civarında; taksit imkanı olan bir motosiklet bakıyorum.
Motosikleti ağırlıklı olarak işe gidip gelmek için kullanacağım, bazen de arkadaşlarla buluşmak için şehir içinde kullanmayı düşünüyorum. Belki çok nadiren, cuma akşamları İstanbul-Tekirdağ arası gibi bir yol yapabilirim ama ilk sene uzun yola çıkmam büyük ihtimalle.
Aklımda vitesli mi yoksa scooter mı alsam sorusu var. Hem rahat kullanımlı, hem de beni üzmeyecek bir motosiklet arıyorum. Dış görünüş benim için çok önemli. Bana “aynı fiyata daha kötü görünen ama daha hızlı bir motor mu, yoksa aynı paraya daha güzel görünen ama biraz daha yavaş bir motor mu?” diye sorsalar kesinlikle güzel görüneni tercih ederim.
Bu bütçeyle hangi modelleri önerirsiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!