150 bin TL'ye sistem toplama önerisi

Bütçe
150.000

Nyska

Centipat
Merhaba arkadaşlar, bir önceki konuda 170 bin liraya bir sistem toplama önerisi istemiştim ve önerdiğiniz sistemlerle monitör dahil 190-200 bin liraları buluyor, bu da bütçemi aşıyordu. 150 bin lira (155-160 bin'e de çekilebilir maksimum) bu bütçelere bir OLED monitör dahil sistem önerisi istiyorum. Sadece oyun için istiyorum. 5070 Ti ile 5080'in arasında 20 bin lira fark bulunuyor ve 4K'da FPS farkları 10 FPS. Sizce nasıl bir sistem kurmam gerekir bu bütçeye? Veya yazı mı beklemeyelim, fiyatlar ne halde olur sizce?

Merhaba arkadaşlar, bir önceki konuda 170 bin liraya bir sistem toplama önerisi istemiştim ve önerdiğiniz sistemlerle monitör dahil 190-200 bin liraları buluyor, bu da bütçemi aşıyordu. 150 bin lira (155-160 bin'e de çekilebilir maksimum) bu bütçelere bir OLED monitör dahil sistem önerisi istiyorum. Sadece oyun için istiyorum. 5070 Ti ile 5080'in arasında 20 bin lira fark bulunuyor ve 4K'da FPS farkları 10 FPS. Sizce nasıl bir sistem kurmam gerekir bu bütçeye? Veya yazı mı beklemeyelim, fiyatlar ne halde olur sizce?
Hocam amerika çin birbirlerini yediği için yazı beklemeniz bence mantıklı değil. @MelihÖzer

CPU: 7800x3D
GPU: 5080
Anakart: Gigabyte X870e Aorus Elite
Ram: Corsair Vengeance 2x16 32gb 6000mhz cl28
SSD: Samsung 990 PRO 1tb
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360
PSU: FSP VİTA GM 1000W
Kasa: NZXT H9 FLOW
Monitör: Samsung Odyssey neo g8 32 oled

160k.

CPU: 7800x3D.
GPU: 5080.
Anakart: Gigabyte X870e Aorus Elite.
RAM: Corsair Vengeance 2x16 32 GB 6000MHz CL28.
SSD: Samsung 990 Pro 1TB.
Sıvı soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360.
PSU: FSP vita GM 1000W.
Kasa: NZXT H9 Flow.
Monitör: Samsung Odyssey Neo G8 32 OLED.

160k.

160 bin hepsi dahil nasıl oluyor. Tek tek en ucuzlarını mı yazdınız. İtopya vs gibi sitelerde sadece sistem 160'ı buluyor çünkü. Hatta Akakçe'den en ucuzlarını bile dizince bile monitör dahil 170 bine çıkıyor.

160 bin hepsi dahil nasıl oluyor. Tek tek en ucuzlarını mı yazdınız. İtopya vs gibi sitelerde sadece sistem 160'ı buluyor çünkü. Hatta Akakçe'den en ucuzlarını bile dizince bile monitör dahil 170 bine çıkıyor.
Akakçeden bakabilirsiniz. Yanlış yazıyor olabilirsiniz. İtopya ile Akakçe aynı fiyatta olamaz.

Tekrar baktım akakçeden tek tek 158k

Son düzenleme:
Akakçe'den bakabilirsiniz. Yanlış yazıyor olabilirsiniz. İtopya ile Akakçe aynı fiyatta olamaz.

Tekrar baktım Akakçe'den tek tek 158k.

Dediğiniz fiyatlara geliyor ama bunların güvenliğinin garantisi yok ikinci el bile olabilir özellikle işlemci. Aynı bütçeye daha garantisi olabilecek sistem önerebilir misiniz? Ayrıca toplamasını da ben yapamam büyük ihtimalle, böyle sistem toplayan firma biliyor musunuz? Oturduğum yerdeki bilgisayarcılara güvenmiyorum.

Sizin yazdığınız Samsung monitörü biraz araştırdım ve çoğu kişi parlaklığından ve birkaç şeyinden şikayetçi. Bu sistem ve monitör toplam 140 bin liraya geliyor. Sizce alınır mı?
@MelihÖzer

Son düzenleme:
Monitörün mantığını anlayamadım özellikleri tam FPS oyunu için ama 2k 🤔. O fiyatta taş gibi 4k monitörler varken bilemedim. Sistem konusuna gelirsek size yukarıda önerdiğim sistem çok daha iyi. Sıvı soğutma bu sisteme çok pahalı. Soğutucadan kısıp 9800x3d yapın. FPS oyunları için iyi olur. 2k kullanmayı düşünüyorsanız 9070xt iyidir.

Farklı monitör öneriniz var mı?
9800x3D ekleyip sıvı soğutma tavsiyeleriniz nedir? Sinerji sitesinden olursa daha iyi olur çünkü ayrı satın alıp kurulumunu yapmak istemiyorum. Kendim askerdeyim o yüzden hazır sistem olarak almak istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı