150 binden mezuna kalınır mı?

esbmlv

Centipat
Merhaba, bu sene ilk mezun yılım. İlk girdiğimde 350 bin sıralama yapmıştım, bu sene ise 150 bine çekebildim. Hedefim küçüklüğümden beri bilgisayar mühendisliği. Ancak istediğim üniversiteler maalesef gelmiyor. Asıl hedefim ilk 50 bine girmekti.
Kontenjanların azalması ve sınavın gittikçe zorlaşmasını göz önünde bulundurursak sizce bir sene daha mezuna kalmaya değer mi? 150 bin ile 50 binlik üniversite arasında çok fark olur mu?
Ben aslında Sakarya Üniversitesi istiyordum, fakat sıralamama göre Bilecik geliyor. Bilecik beni biraz tatmin ediyor ama yine de kararsızım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Beklentine göre değişir. Sakarya mezunu olmak ile Bilecik mezunu olmak arasında inanılmaz fark yaratacak bir durum yaşayacağını sanmıyorum.

Eğer mezuna kalınca daha iyi yapabileceğinize eminseniz mezuna kalın. Mühendislik bölümlerinde üniversite faktörü etkili oluyor.

Öyle bir karar ki sadece sen karar verebilirsin. Sene içinde ne kadar bunaldın, tüm potansiyelini verdin mi, buna dair pişmanlıkların var mı varsa da kalmadığın takdirde ileride sana ne kadar keşke dedirtecek bir düşünmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…